Iată la ce eşti predispusă dacă mănânci după ora 19.00

6 septembrie 2016   Psihologie

Studiile arată că persoanele care mănâncă cina după ora 19.00 au un risc crescut de a suferi atac de cord. În plus, pentru a te menţine sănătoasă, trebuie să mănânci cu două ore înainte de a te băga în pat.

De ce nu este sănătos să mănânci noaptea:

Mâncatul noaptea târziu pune în pericol milioane de oameni,mai ales pe cei care lucrează pe timp de noapte,care sunt predispuşi la un risc crescut de a suferi de atacde cord.În schimb,mâncarea cinei cu două ore înainte de a merge la culcare duce la scăderea valorii ridicate a tensiunii arteriale,care pe timpul nopţii poate creşte.

Ce spun specialiştii:

Experţii recomandă ca adulţii să mănânce cina mai devreme,pentru a-i permite organismului să se odihnească şi să digere mâncarea înainte de a adormi. În plus,

târziu este mult mai periculos decât o dietă bogată în sare.

S-a dovedit că mâncatul cinei mai târziu de ora 19,are cel mai mare impact asupra tensiunii arteriale în timpul nopţii,care poate duce în timp la apariţia atacului de cord,deoarece valoarea tensiunii arteriale creşte foarte mult,iar presiunea nu reuşeşte să scadă în mod corespunzător peste noapte.

Tensiunea arterială trebuie să scadă noaptea cu 14,2 % atunci când mănânci cu două ore înainte de culcare,în timp ce presiunea cu 10 %. În plus,mâncatul târziu stimulează producţia de hormoni de stres,cum este adrenalina,în timp ce afectează ritmul circadian.

Totodată,persoanele care nu mănâncă micul dejun suferă de scăderea presiunii,dar acest lucru are un impact mai mic decât mâncatul târziu.

Doctorii spun că viaţa modernă şi stilul de viaţă duc la amânarea orei la care se mănâncă cina,iar acest lucru duce la mâncatul mai târziu a doua zi şi la adoptarea de obiceiuri neregulate.

Profesorul cardiolog dr. Ebru Ozpelit,de la Universitatea Dokuz Eylul din Izmir,Turcia,a declarat la Congresul de la Roma pentru Societatea Europeană de Cardiologie că:„Noi trebuie să definim frecvenţa ideală şi orarul de mese,deoarece modul în care mâncăm ar putea fi la fel de important ca şi ceea ce mâncăm.”

Mai multe