Indicii că mănânci prea multe proteine

16 noiembrie 2017   Psihologie

Proteinele sunt extrem de sănătoase, însă doar dacă le consumi cu măsură. Chiar dacă dietele bogate în proteine te pot ajuta să slăbeşti, pe termen lung pot influenţa negativ acidul uric din sânge, care creşte riscul apariţiei infecţiilor, cancerului sau bolilor renale. Acestea sunt semnele că ar trebui să reduci cantitatea de proteine din alimentaţia zilnică!

Setea excesivă

În momentul în care mănânci proteine în exces, rinichii vor face un efort dublu pentru a le elimina prin urină, de aceea te poţi confrunta cu o senzaţie puternică de sete. Din cauză că vei simţi nevoia să bei mai multă apă, vei urina mai des, pierzând astfel cantităţi mari de sodiu, potasiu şi magneziu. Potrivit nutriţioniştilor, persoanele care au o dietă bogată în proteine şi cu un conţinut scăzut de carbohidraţi trebuie să sporească consumul de fructe, legume şi cereale integrale, pentru a înlocui vitaminele şi mineralele pierdute.

Constipaţia sau diarea

Dacă scoţi din alimentaţia zilnică cerealele integrale, fructele, legumele şi miejii de seminţe cruzi, unele dintre cele mai importante surse de fibre, poţi ajunge să te confrunţi cu unul dintre aceste două simptome: constipaţia sau diarea. Dietele cu un conţinut ridicat de proteine pot afecta flora intestinală, deoarece corpul nu are suficiente prebiotice- un tip de fibre care contribuie la dezvoltarea bacteriilor benefice. Pentru a combate constipaţia, consumă mere, banane, sparanghel, ovăz sau usturoi.

Stările schimbătoare

Ţi se întâmplă des să treci de la o stare la alta? Cauza poate fi dieta bazată pe proteină şi cu un conţinut scăzut de carbohidraţi, inclusiv surse prebiotice, acestea având un impact negativ asupra stării de spirit pe termen lung. O alimentaţie săracă în elementele nutritive esenţiale organismului va creşte şansele apariţiei depresiei sau anxietăţii. Alimentele bogate în carbohidraţi, de exemplu, cresc nivelul serotoninei din creier, un neurotransmiţator responsabilă de starea de bine. Alege-i pe cei cu absorbţie lentă, precum cartofii dulci, orezul brun, merele, piersicile, perele sau fructele de pădure.

Schimbările ciclului menstrual

Dacă încerci să rămâi gravidă, alegerea unei diete ketogenice pentru o perioadă prea lungă de timp va duce, inevitabil, la dereglarea ciclului menstrual. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că organismul arde prea multe grăsimi, influenţând nivelul hormonilor şi fertilitatea. Corpul se află în starea de conservare, ceea ce va face imposibilă apariţia sarcinii, din cauza stresului, a cantităţii reduse de grăsime din corp şi a resurselor de hrană limitate.

Mai multe