Îndulcitorii naturali care bat zahărul

10 octombrie 2014   Psihologie

Dacă vrei o viaţă mai sănătoasă, primul pas în direcţia cea bună este limitarea consumului de dulciuri şi zaharuri rafinate, iar într-o lume ideală, am putea să ne îndulcim ziua doar cu fructe.

Însă cu toţii ştim că o poftă de dulce,satisfacută din când în când,ne poate înveseli mult. În cazul în care nu poţi trăi fără dulciuri,dar vrei să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii,noi îţi propunem trei alternative naturale la zahăr,care ne afectează mai puţin negativ organismul:

1. Mierea

Cu siguranţă cea mai hrănitoare alternativă,mierea naturală,cu fagure,aduce beneficii care nu sunt deloc de neglijat. Mierea este astringentă,calmează gâtul roşu şi inflamat,sprijină procesul digestiv,conţine flavonoizi şi alţi antioxidanţi,având în acelaşi timp un puternic efect antibacterian. Mierea,în cantităţi moderate,poate fi benefică organismului. Foloseşte-o pentru a îndulci prăjiturile,cerealele de dimineaţă,cafeaua,ceaiul ori limonada!

Mai mulţi îndulcitori naturali şi sănătoşi găseşti AICI.

Mai multe