Îţi este mereu sete? Iată posibilele cauze

11 aprilie 2017   Psihologie

Să ne fie sete este normal. Sunt zile în care bem mai multă apă, în altele consumăm mai puţină, depinde de ce am mâncat. Însă, setea excesivă poate semnala o problemă de sănătate, care trebuie identificată din timp.

Deshidratarea apare atunci când organismul nu mai are nicio sursă de apă,pentru a-şi îndeplini sarcinile. Orice boală care modifică echilibrul de sare şi apă din organism poate declanşa setea.

Senzaţia de sete excesivă poate fi cauzată de practicarea de exerciţii fizice,de vărsături,de transpiraţie excesivă sau de febră. Acestea sunt cele mai comune cauze ale deshidratării,însă mai sunt şi altele.

Diabetul zaharat

Atunci când nivelul de zahăr din organism este mare,rinichii produc mai multă urină,pentru a elimina excesul de glucoză. Astfel te poţi confrunta cu senzaţie permanentă de sete.

Diabetul insipid

Acesta este provocat de dezechilibrul hormonal din organism,care afectează absorbţia apei. Acest lucru se datorează faptului că se pierd cantităţi mari de apă prin urină.

Citeşte şi:Transpiri noaptea? Iată care sunt cauzele posibile!

Menstruaţia

În timpul menstruaţiei,poţi ajunge să bei mai multă apă. Acest lucru se întâmplă deoarece nivelurile de estrogen şi progesteron afectează volumul de lichid din organism,provocând senzaţia de sete.

Gura uscată

Poate duce la sete excesivă,care apare atunci când membrana mucoasei din gură este anormal de uscată.

Anemia

Pierderea bruscă de sângedin cauza menstruaţiei sau a ulcerului hemoragic poate duce la anemie. Atunci,organismul va încerca să oprească pierderea de fluide prin declanşarea senzaţiei de sete.

Hipotensiunea arterială

Tensiunea arterială scăzută declanşează ameţeli,depresie,anxietate şi,de asemenea,sete excesivă.

Citeşte şi:Tratează problemele digestive cu ceaiul de ghimbir şi aloe vera

 Alimentaţia  

Alimentele care sunt cunoscute că au efect diuretic,cum sunt ţelina,sfecla roşie şi  lămâia,pot declanşa senzaţia de sete,deoarece apare nevoia frecventă de urinare.

Credit foto:www.blog.paleohacks.com

Mai multe