La ce e bun uleiul de cătină

5 august 2014   Psihologie

Numită şi „ginsengul românesc“, cătina este o plantă a cărei virtuţi au fost descoperite de greci, chinezi şi mongoli. Folosită şi sub formă de ulei, aceasta are numeroase întrebuinţări pentru sănătate.

Iată care sunt acestea!

Grăbeşte însănătoşirea după răceală

Bogat în vitamine (A,C,E),minerale,beta-caroten şi flavonoide,uleiul de cătinăstimulează sistemul imunitar şi poate preveni deficitul de vitamina A din organism. Mai mult decât atât,are acţiune antibacteriană şi împiedică inmulţirea bacteriilor. Apelează la uleiul de cătină în tratarea răcelilor,a simptomelor febrile,dar şi în perioada de însănătoşire.

Citeşte şi:

Învinge răceala fără medicamente!

Ce să mănânci pentru o piele frumoasă

Ţine departe tulburările cardiace

Uleiul de cătină conţine acizi graşi nesaturaţi,care reglează tensiunea arterială şi mentin echilibrul dintre sare şi apa din organism.

Accelerează vindecarea

Cercetătorii spun că acest ulei stimulează vindecarea colitei,eroziunilor colului uterin,ale stomacului,ulcerului duodenal. Totodată,cătina grăbeşte viteza de vindecare a arsurilor (inclusiv solare),eczemele,ulceraţiilor rezultate în urma radiatiilor,micile zgârieturi sau tăieturi. Efectul de vindecare se datorează betacarotenului (provitamina A),care se găseşte în uleiul de cătină. Aplică uniform uleiul pe pielea spălată şi uscată şi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Îndepărtează apoi uleiul cu apă caldă.

Hidratează pielea

Antioxidanţii care se găsesc în compoziţia uleiului de cătină,cum sunt vitamina E şi betacarotenul,combat ridurile,hidratează pielea uscată şi estompează semnele îmbătrânirii. Aplicările externe de ulei de cătina albă ajută la regenerarea pielii uscate,întâlnită la femeile aflate la menopauză sau la cele vegetariene,deoarece au un nivel scăzut de acizi graşi.

Mai multe