La ce este bun spanacul?
Spanacul are rolul lui bine definit în cadrul unei diete echilibrate şi pentru că este în plin sezon, nu ar trebui să-l ocoleşti! Iată la ce este bun!
În dietă
O porţie de spanac reprezintă aproape 20% din necesarul zilnic de fibre dietetice,care ajută la digestie,previne constipaţia şi menţine un nivel scăzut al zahărului în sânge.
Împotriva cancerului
Flavonoidele-fitonutrienţi cu proprietăţi anticancerigene,ce se găsesc din abundenţă în spanac-s-au dovedit că încetinesc diviziunea celulară din stomac,dar şi pe cea a celulelor cancerigene. Mai mult,studiile arată că spanacul luptă împotriva apariţiei cancerului de prostată.
Anti-inflamator
Neoxantina şi violaxantina sunt doi antiinflamatori,care joacă un rol important în reglementarea inflamaţiei şi sunt prezente în cantităţi neobişnuite în spanac.
Bun pentru piele
Cantitatea mare de vitamina A din spanac menţine pielea sănătoasă,facilitând retenţia de apă corespunzătoare pentru epidermă. Combate de altfel şi psoriazisul,acneea şi ridurile.
Pentru oase
O mână de spanac fiert asigură necesarul zilnic de vitamina K,care combate activarea în exces a osteoclastelor (celulele care descompun oasele),dar facilitează şi sinteza osteocalcinei,proteină esenţială pentru menţinerea densităţii şi tăriei oaselor noastre.