Laptele de migdale înlocuieşte cu succes orice alt tip de lapte

2 mai 2017   Psihologie

Trecerea de la laptele de vacă la cel de migdale se face foarte uşor. Are un gust delicios şi o textură cremoasă, dar şi conţinutul caloric este mult mai mic. Laptele de migdale este alegerea potrivită, mai ales dacă vrei să slăbeşti. O cană are doar 30 de calorii.

Laptele de migdale este o sursă bogată de vitamine şi minerale,în special vitamina E. Iată care-i sunt principalele beneficii.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Laptele de migdale nu conţine colesterol sau grăsimi saturate. În plus,este o sursă bogată de grăsimi bune,cum sunt acizii graşi Omega,de obicei găsiţi în peşte,care ajută în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare.

Citeşte şi:Migdalele lăsate la înmuiat peste noapte au efecte extrem de benefice pentru organism

Menţine sub control diabetul zaharat

Dacă suferi de diabet zaharat şi majoritatea alimentelor preferate au fost eliminate din dietă,include laptele de migdale,deoarece conţine o cantitate de 8 grame de carbohidraţi,dintre care 7 grame sunt zahăr. Aceste zaharuri constituie conţinutul de carbohidraţi necesari,care au un efect mai puţin dăunător asupra corpului nostru,comparativ cu cel al laptelui normal de vacă. De asemenea,laptele de migdaleare un conţinut glicemic scăzut,ceea ce înseamnă că poate fi digerat uşor de corp şi consumat pentru energie.

Protejează sistemul osos

Produsele lactate sunt considerate cele mai bogate surse dietetice de calciu. Însă,laptele de migdale este îmbogăţit cu calciu,ceea ce-l face mai nutritiv. De exemplu,o ceaşcă de lapte de migdale fortificate poate conţine până la 45-50% calciu din doza zilnică recomandată. Comparativ,conţinutul de calciu pe care-l are o ceaşcă de lapte de vacă variază între 28 şi 31%. Asta înseamnă că vegetarienii şi persoanele cu intoleranţă la lactoză îl pot consuma fără griji.

Citeşte şi:Semnele care spun că suferi de intoleranţă la lactoză

Îmbunătăţeşte rezistenţa fizică

Laptele de migdale conţine doar un gram de proteină pe porţie,dar este sursă bogată de vitamina B,cum este riboflavina,dar şi de fier. Acestea sunt esenţiale  pentru formare masei musculare şi pentru vindecarea mai rapidă a rănilor. De exemplu,o porţie de lapte de migdale conţine 4% din doza zilnică recomandată de fier,care ajută la absorbţia oxigenului.

Menţine pielea tânără

Laptele de migdale conţine 50% din recomandările zilnice de vitamina E,care deţin şi proprietăţi antioxidante. Acestea luptă cu radicalii liberi şi menţine pielea sănătoasă,tânără şi strălucitoare.

Are conţinut caloric scăzut   

Deşi migdalele conţin 50% grăsime şi multe calorii,lapteleare foarte puţine grăsimi. Acest lucru înseamnă că îl poţi bea la orice oră şi în ce cantitate vrei,fără să te gândeşti că o să te îngraşi. În plus,este bogat în substanţe nutritive de care organismul are nevoie,fără calorii suplimentare. De exemplu,o cană de lapte de migdale are 30 de calorii,ceea ce reprezintă jumătate din cât are o ceaşcă de lapte normal degresat.Însă,înainte,citeşte câte calorii şi câte zaharuri conţine laptele de migdale pe care-l cumperi. Ele diferă de la marcă la marcă şi în funcţie de câte migdale conţine o ceaşcă de lapte de migdale.

Credit foto:www.thefitindian.com

Mai multe