Leguma care nu trebuie să lipsească din dieta femeilor însărcinate

18 iunie 2018   Psihologie

Dacă îţi faci griji pentru alimentaţia din timpul sarcinii şi substanţele nutritive de care ai nevoie, alege să incluzi în dietă spanacul. Spanacul este o legumă foarte nutritivă, bogată în special în acid folic şi vitamine din grupul B, care sunt esenţiale pentru buna dezvoltare a copilului.

Probabil ai auzit despre beneficiile pe care le are spanacul asupra sănătăţii. Iată de ce este bine să mănânci spanac în timpul sarcinii:

Este sursă de fier şi previne anemia

Femeile pot ajunge să sufere de anemie în timpul sarcinii, dar copilul are nevoie de fier pentru dezvoltare. Aşadar, în loc de a apela la suplimentele de fier mai bine include în alimentaţie produse bogate în fier, spanacul fiind unul dintre ele. În plus, spanacul este sursă importantă de acid folic, care joacă şi el un rol în tratarea anemiei.

Ajută la dezvoltarea plămânilor copilului

Poate nu ştiai, dar spanacul conţine o cantitate mare de betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. Ea este necesară pentru dezvoltarea plămânilor bebeluşului şi dezvoltarea creierului.  

Previne dezvoltarea anormală

Substanţele nutritive prezente în spanac  - fierul, acidul folic, folatul – previn dezvoltarea anormală a copilului. De fapt, toate aceste componente nutritive protejează copilul şi favorizează o dezvoltare normală.

Spanacul previne problemele digestive

Dacă o femeie însărcinată include spanacul şi alte legume în alimentaţie zilnic, previne problemele digestive, printre care şi constipaţia. Constipaţia este foarte frecventă în timpul sarcinii din cauza modificărilor hormonale care au loc în organism. În plus, spanacul este sursă de fibre solubile care stimulează tranzitul intestinal.

Spanacul scade riscul de hipertensiune arteriale

Datorită cantităţii mari de potasiu şi dozei mici de sodiu, spanacul este foarte util în reducerea hipertensiunii arteriale. Uneori, hipertensiunea arterială este responsabilă de afecţiunile renale, problemele cardiace şi accidentul vascular cerebral, dar prin consumul de spanac le poţi preveni. De asemenea, vitamina C joacă un rol important în scăderea hipertensiunii.

Mai multe