Legume care te protejează de afecţiunile cardiovasculare

30 septembrie 2014   Psihologie

Pentru o inimă sănătoasă este important să incluzi în alimentaţia ta aceste legume.

Legume cu frunze verziAcestea conţin din plin vitamina K,o substanţă care are un rol important în coagularea sângelui,oferind protecţie inimii.

Legumele cu frunze verzi oferă corpului şi o cantitate mare de folaţi,care au proprietatea de a regla nivelul homocisteinei din sânge,un aminoacid ce poate duce la înfundarea vaselor sangvine,favorizând apariţia aterosclerozei.

Citeşte şi:

Obiceiuri care îţi afectează inima

Cum să ai o inimă sănătoasă

Roşiile oferă o protecţie ridicată inimii,deoarece conţin licopen,beta-caroten,folaţi,potasiu,vitaminele C şi E şi flavonoide. Toate aceste substanţe reduc colesterolul „rău” din sânge,normalizează presiunea arterială şi nivelul homocisteinei.

Fie că îţi plac cei roşii,verzi sau galbeni,ardeii graşi sunt o sursă importantă de vitamine din complexul B (B1,B2 şi B6),dar şi de vitamina C.

Aceştia conţin,de asemenea,folaţi şi fibre care scad colesterolului din sânge,cât şi pe cel al trigliceridelor,grăsimi „rele” care cresc riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

Prin consumul constant de morcovi,oferi corpului vitaminele A şi C,fibre şi carotenoizi. Datorită acestor substanţe,morcovii împiedică radicalii liberi să atace vasele de sânge,îmbunătăţesc sănătatea inimii şi previn absorbţia colesterolului pe artere.

Mai multe