Legume detoxifiante - ce să mănânci ca să elimini rapid toxinele din corp

29 iulie 2015   Psihologie

Toxinele acumulate din corp afectează atât buna funcţionare a organelor, cât şi aspectul pielii. Pentru eliminarea lor din organism, este suficient să incluzi în alimentaţia ta legume care au un puternic rol detoxifiant. Află ce trebuie să consumi mai des ca să-ţi menţii organismul sănătos.

Anghinare

Anghinarea este bogată în silimarină,un antioxidant care stimulează ficatul să elimine toxinele din corp. Consumă anghinare în combionaţie cu puţin ulei de măsline,sare şi piper. Pentru un gust mai bun,poţi adăuga şi puţin suc de lămâie. 

Broccoli

Broccoli face minuni pentru corp când vine vorba de detoxificarea lui. În compoziţia acestei legume se găsesc substanţe care ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din corp. Consumă-le cât mai puţin preparat termicm,de preferat la aburi,pentru a asimila cât mai mult din substanţele nutritive pe care le conţin.

Sfeclă roşie

Sfecla roşie este o altă legumă care ajută la eliminarea toxinelor din corp. Consumată sub formă de salată,sfecla roşie combate şi anemia,deoarece furnizează corpului cantităţi mari de zinc şi de fier.

Varza de Bruxelles

Cu toate că nu este atât de gustoasă,varza de Bruxelles este cu adevărat sănătoasă,motiv pentru care ar trebui să o consumi des. O reţetă gustoasă ar fi să o marinezi,după care să o prepari la grătar.

Rucola

Dacă până acum nu ai consumat rucola,afla că această plantă are puternice proprietăţi detoxifiante. Consum-o în salate sau ca topping pentru pizza ori în tarte cu legume pentru a scăpa rapid de substanţele nocive din corp.

Mai multe