Legumele portocalii te ţin departe de boli
Legumele portocalii erau considerate, în perioada celui de-al doilea război mondial, medicamentul-minune pentru piloţii care îşi doreau să vadă în beznă. Au nenumărate proprietăţi şi de aceea trebuie consumate zilnic.
Luptă împotriva cancerului la sân
Morcovii şi cartofii dulci au un conţinut ridicat de acid retinoic,substanţă derivată din vitamina A. Cercetările susţin că această componentă din legumele portocalii previne cancerul la sân şi tratează boala în primele două stadii.
Întăresc sistemul imunitar
Betacarotenul,care se găseşte în legumele de culoare portocalie,întăreşte organismul şi îl face mai rezistent la boli. Acest nutrient este solubil în grăsimi,de aceea se recomandă să adaugi în sucul de morcovi,de dovleac şi de portocale o linguriţă de ulei pentru a creşte aportul de betacaroten în organism.
Au grijă de vederea ta
Dovlecii şi morcovii sunt bogaţi în luteină şi zeaxantină,componente esenţiale în prevenirea cataractei. Potrivit studiilor,persoanele care consumă frecvent aceste legume au un risc mai scăzut cu 18% să dezvolte afecţiuni de vedere.
Previn afecţiunile inimii
Antioxidanţii din componenţa legumelor portocalii au grijă de oxigenul pe care îl „respiră” organismul. Consumul frecvent de aceste produse reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare şi întăresc inima.
Citeşte şi: