Leguminoase care conţin proteine din belşug

6 aprilie 2015   Psihologie

Leguminoasele sunt alimente cu o mare valoare nutriţională, bogate în proteine, magneziu şi fier. Lintea, năutul, fasolea şi mazărea nu ar trebui să lipsească din meniul nostru cel puţin de 2-3 ori pe săptămână.

Năutul

Boabele de năut sunt o sursă foarte bună de energie. O cantitate de 150 de grame de năut asigură 70% din necesarul zilnic de acid folic,50% din cel de fibre şi 30% din cel de proteine. Fierul din boabele năutului produce energie,iar magneziul sporeşte cantitatea de enzime,care asigură doza zilnică de antioxidanţi necesară organismului. Persoanele care suferă de gută sau au probleme cu rinichii trebuie să ceară avizul medicului înainte de a introduce năutul în dietă.

Lintea

Bogată în magneziu,acid folic şi fibre solubile,lintea scade riscul de boli cardiovasculare şi reglează nivelul colesterolului din sânge. Ea este săracă în calorii,nu conţine grăsimi şi este şi foarte săţioasă,o cană de linte gătită fiind suficientă pentru o cină. Lintea stabilizează şi nivelul de zahăr din sânge. Este indicată pentru persoanele care suferă de hipoglicemie,diabet sau rezistenţă la insulină.

Citeşte şi:

Câte calorii arzi în timp ce faci sport?

Alimente care ard mai multe calorii decât conţin

5 gustări sub 100 de calorii

100 g                                Calorii

Fasole uscată                  303Mazăre uscată                  323Linte verde                        341Năut                                   364Soia (granule)                  451Soia verde                        122Linte roşie uscată           362Linte fiartă                        116Mazăre congelată            60Mazăre fiartă                     35Fasole fiartă                      51Năut fiert                          164

Mai multe