Mănânci fructe după ce iei cina?

16 martie 2016   Psihologie

Ştiai că cel mai bun moment pentru a mânca fructe este dimineaţa? Acestea ne oferă energia de care avem nevoie pentru a rezista întreaga zi.

Nu există răspunsuri pro şi contra împotriva consumului de fructe seara sau noapte,în general. Unii oameni spun că fructele nu sunt din punct de vedere tehnic un desert,alţii cred că mai bine mănânci fructe înainte de a lua cina,şi desigur,mulţi cred că dacă mănâncă un măr,o pară sau o banană după cină,poate fi considerat desert.

Consumul de fructe înainte de cină

Ai fost,probabil,învăţată să consumi mai întâi mâncarea sărată,apoi cea dulce. Dar unii oameni cred că,pentru a evita problemele legate de digestie,este mai bine să consumi fructele înainte de cină.De ce? Pentru că te face să te simţi sătulă. Acest lucru este benefic pentru persoanele care ţin regim alimentar şi nu vor să crească numărul kilogramelor. În plus,unii oameni mănâncă mult la cină,şi asta nu este bine pentru sănătate.Dacă alegi să consumi fructele după cină,pe de o parte adaugi caloriile pe care le are fructul,care nu te vor ajuta să păstrezi acelaşi număr de kilograme,dar nici să slăbeşti. Din punct de vedere nutriţional,consumul de fructe după cină nu te va ajuta să slăbeşti aşa cum se întâmplă atunci când le mănânci în timpul zilei.Acest lucru se datorează faptului că fructele ajută la stimularea metabolismului,dar doar atunci când este activ. Dacă stai în pat,metabolismul va lucra mai încet. Fructele sunt cele care ne asigură calciu,fosfor,fier,antioxidanţi,zahăr,grăsimi în cantităţi mici,hidraţi de carbon şi vitamine.De cele mai multe ori,oamenii care vor să consume fructele ca desert,trebuie să mănânce doar o singură bucată. Cele mai multe dintre substanţele nutritive pe care le au,se pierd în timpul digestiei datorită fermentaţiei conţinutului de zahăr. Acestea conţin o substanţă cunoscută sub numele de fructoză pe care organismul o transformă în glucoză şi energie. Asta dacă metabolismul este activ,dacă nu fructoza se transformă în grăsime.

Iată când este bine să mâncăm fructele:

Răspunsul este dimineaţa. Atunci când sunt consumate la micul dejun este o modalitate foarte bună de a începe ziua cu o doză sănătoasă de energie naturală. Metabolismul este activ până la prânz,deoarece este momentul în care suntem cei mai activi.

Dacă la micul dejun consumi un măr,o pară,o căpşună,împreună cu alte alimente sănătoase,vei arde mai multe calorii decât dacă ai fi băut doar o ceaşcă de cafea.

Fructele au un conţinut scăzut de grăsimi,aşa că nu este o ideea bună de a te limita doar la fructe dimineaţa. Corpul are nevoie de carbohidraţi,şi mai ales de fibre. În plus,pe lângă consumul de fructe dimineaţa,pot fi luate şi ca gustare după prânz. Sunt perfecte pentru atunci când nu mai ai energie.

Fructele sunt o componentă esenţială a dietei,atâta timp cât le consumi corect. Totul depinde de tipul de corp şi care este cantitatea de mâncare consumată pe zi. Dacă vrei să mănânci nişte struguri după cină,e în regulă,dar evită bananele.

Consumul de fructe se bazează pe nişte principii centrale:

-Mănâncă fructe înainte de cină;

-Mănâncă fructe la micul dejun;

-Mănâncă fructe după-amiaza;

-Putem adăuga şi consumul de fructe ca gustare între mese.

Acesta este modul în care ne putem bucura cel mai bine de substanţele nutritive pe care le au fructele,şi astfel vom evita următoarele probleme:

-Indigestia

-Un stomac greu

-Creşterea în greutate

-Aciditatea

-Dureri de stomac

-Lipsa de substanţe nutritive

nu se amestecă diferite tipuri de fructe,cum sunt cele care cu cele dulci. Încearcă să rămâi la un singur fel de fruct. Întotdeauna consumă fructe proaspete.

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe