Mănânci pe săturate şi slăbeşti 2 măsuri la haine într-o lună
Nu este o promisiune, ci este chiar principiul dietei indicilor glicemici, care se bazează nu pe cantitate, ci pe calitatea carbohidraţilor din alimente. Dr. Gabriela Man, specialist în acest tip de dietă, explică ce alimente e bine să eviţi şi ce evaluare trebuie să faci înainte de a începe acest program de slăbire.
Prin definiţie,alimentaţia bazată pe utilizarea indicilor glicemici elimină alimentele cu indice glicemic mare,care îngreunează arderile după masă.
Cinci reguli de bază
"Trebuie făcută o departajare între dietă (perioadă mai restrictivă în care trebuie topită masa grasă) şi alimentaţia de întreţinere, de croazieră (care nu reprezintă o «dietă», ci este alimentaţia sănătoasă)",a explicat dr. Gabriela Man,nutriţionistă la Leon Clinique. Potrivit acesteia,dacă în etapa de slăbire,meniurile sunt concepute la cabinet,pentru fiecare pacient în parte,în întreţinere,regulile de bază sunt general valabile.
1. Se consumă doar alimente cu indice glicemic mic şi cel mult mediu,iar alimentele cu indice glicemic mare se înlocuiesc cu alimente cu indice glicemic mic şi mediu (de exemplu:orezul alb se înlocuieşte cu orez basmati,zahărul-cu fructoză sau cu extract de ştevie,făina albă-cu premixuri speciale etc);
Citeşte în continuare şi află cum să slăbeşti 2 măsuri la haine într-o lună,mâncând pe săturate AICI.