Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces

7 iunie 2016   Psihologie

Mâncarea trebuie consumată cu moderaţie, iar acest lucru nu este valabil numai în cazul deserturilor delicioase, a pâinii, a pastelor făinoase sau a vinului roşu, ci şi în cazul altor mâncăruri, considerate sănătoase.

Iată despre ce este vorba! Nucile braziliene

Aceste nuci sunt cunoscute pentru că au o cantitate importantă de seleniu,un element care joacă un rol esenţial în reproducere şi ajută organismul să lupte cu infecţiile. O nucă de Brazilia poate să asigure aproape de două ori mai mult seleniu decât ai nevoie într-o zi.

Este indicat consumul moderat de nuci de Brazilia,în cazul în care exagerezi putând să apară o intoxicaţie cu seleniu,ceea ce poate duce la apariţia problemelor gastrointestinale,căderea părului,chiar şi tulburări cardiovasculare.

Spanacul

Spanacul şi sfecla roşie sunt legume bogate în oxalaţi,care au şi rolul de a alimenta bacteriile sănătoase din intestin. Dar,dacă eşti predispus la pietre la rinichi,consumul prea multor alimente bogate în aceste substanţe poate fi dănător. Oxalaţii pot favoriza formarea de pietre la rinichi.

Află mai multe despre efectele mâncării sănătoase pe clicksanatate.ro

Mai multe