Mic dejun în stil american

19 ianuarie 2016   Psihologie

Se spune că micul dejun este principala masă a zilei, şi este bine să fie cât mai consistentă pentru a avea suficientă energie. Din acest motiv îţi propunem trei idei de mic dejun în stil american.

Mic dejun în stil american. Sandviş cu brânză şi bacon

6 ouă

2 linguri ulei

100 ml lapte

2 linguri parmezan

2 linguri sos iute

6 felii bacon

6 chifle

6 felii brânză

piper

Mixezi ouăle cu laptele,parmezanul,sosul iute şi piper şi torni compoziţia în tigaie. Prepari omleta ca şi cum ar fi o clătită mai groasă. Tai clătitaîn şase părţi egale. Rumeneşti baconul în tigaie şi-l scoţi pe şervete absorbante. Tai chifelele în jumătate,pui o bucată de omletă,o felie de brânză şi bacon. Dai chiflele umplute la cuptor până ce se topeşte brânza.

Mic dejun în stil american. Terci cu ovăz

Ai nevoie de

100 g fulgi de ovăz

400 ml iaurt

1 linguriţă zahăr vanilat

1 praf scorţişoară

Combini 300 ml iaurt cu fulgii de ovăz,zahărul vanilat şi scorţişoara şi dai peste noapte la frigider. Dimineaţa pui pe foc budincaşi adaugi restul de iaurt. Ţii pe foc aproximativ 5 minute,până ajunge la consistenţa dorită. Serveşti cu fructe proaspete şi cu seminţe.

Mic dejun în stil american. Brioşe sărate

1 pâine

1 ceapă

ulei

200 g sapanac

3 ouă

3 albuşuri

300 ml lapte

1 lingură muştar

150 g brânză rasă

1 ardei

Ungi formele de brioşe cu ulei şi dai drumul la cuptor. Îndepărtezi coaja pâinii şi tai miezul cubuleţe. Căleşti în ulei încins ceapa tocată,adaugi spanacul şi după ce a scăzut apa dai deoparte. Mixezi laptele cu ouăle,albuşurile,muştarul,brânza rasă şi adaugi ardeiul tocat şi spanacul. Înmoi pâinea şi aşezi compoziţia în forme pe care le dai la cuptor 20-25 de minute.

Mai multe