Migdale: 9 beneficii pentru sănătate

19 aprilie 2013   Psihologie

Migdalele sunt gustoase şi aduc multiple beneficii nutritive pentru organism. Află care sunt acestea!

1.     Reduc riscul de atac de cord. Studiile arată că persoanele care consumă migdale de 5 ori pe săptămână prezintă cu 50 % mai puţine riscuri de a face atac de cord.

2.     Scad concentraţia de colesterol „rău”.Migdalele au efect favorabil asupra nivelului colesterolului,şi niciuna dintre subiecţii implicaţi în studiile de specialitate nu a luat în greutate.

3.     Protejează peretele arterial,datorită flavonoizilor,care lucrează sinergic cu vitamina E.

4.     Contribuie la sănătatea oaselor şi dinţilor,prin intermediul fosforului.

5.     Grăsimile sănătoase contribuie la scăderea în greutate.S-a observat că persoanele care consumă în mod constant migdale sunt mai slabe ca cele care le consumă arareori.

6.     Menţin echilibrul glicemic,şi nu duc la creşterea nivelului de insulină în sânge,după mese.

7.     Menţin buna funcţionare a creierului,graţie riboflavinei şi L-carnitinei,compuşi care scad şi riscurile apariţiei bolii Alzheimer.

8.     Menţin buna funcţionare a sistemului nervos,ceea ce duce la un intelect sănătos şi longevitate.

9.     Au efect alcalin în organism,ceea ce reduce riscul formării osteoporozei şi stimulează imunitatea.

Mai multe