Motive bune să consumi fructe oleaginoase

24 mai 2015   Psihologie

Cu un conţinut ridicat de grăsimi bune, fibre şi proteine, fructele oleaginoase se dovedesc a fi aliaţi de nădejde ai sănătăţii. Incluse în alimentaţia zilnică, ele ajută la prevenirea mai multor afecţiuni, printre care cele cardiace şi ale oaselor.

Migdalele previn bolile cardiace

Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase,migdalele conţin cantităţi importante de acizi graşi esenţiali,vitamine (E,complexul B),fibre,minerale (magneziu,calciu,fosfor,cupru,potasiu,fier) şi antioxidanţi. Lista beneficiilor pe care le aduc sănătăţii nu este una scurtă:reduc riscul de boli cardiace şi nivelul colesterolului „rău“,contribuie la sănătatea oaselor şi a activităţii creierului. Consumate în timpul sarcinii,ele oferă protecţie şi împotriva malformaţiilor congenitale la bebeluş.  

Nucile,de ajutor în bolile gastrice

Consumate cu moderaţie,nucile sunt de departe una dintre cele mai hrănitoare gustări pe care le poţi include în dietă.Reprezintă o sursă importantă de proteine (15 g la 100 g),de minerale (magneziu,potasiu,sodiu,calciu),vitamine (A,B,C,E) şi grăsimi sănătoase. Specialiştii în nutriţie spun că nucile previn apariţia atacului vascular cerebral,menţin sănătatea oculară şi cea a creierului,ameliorează afecţiunile gastrice şi oferă protecţie împotriva diferitelor tipuri de cancer.   

INFO:Grăsimile sănătoase din nuci reduc riscul de apariţie a diabetului de tip 2.   

Ştiai că...

... nucile de Macadamia ţin la distanţă afecţiunile inimii? Rezultatele unui studiu american au arătat că un pumn de nuci,consumat în fiecare zi,scade cu 30% riscul de boli cardiace.

Tabel calorii

100 g                            Calorii

Nuci                              654

Alune                            567

Migdale                        578

Caju                              553

Fistic                             562

Alune de pădure           536

Castane                         200

Mai multe