Motive pentru care să mănânci căpşuni

17 mai 2013   Psihologie

Sunt delicioase, aromate, au puţine calorii şi pot reprezenta gustarea perfectă pentru o zi încărcată. În plus, aceste fructe roşiatice au numeroase beneficii pentru sănătate. Află care sunt acestea!

Impulsionează sistemul imunitar

Reprezintă o sursă excelentă de vitamina C,iar 300 de grame de căpşuni proaspete asigură jumătate din doza zilnică recomandată de acest nutrient. Dacă dublezi cantitatea de fructe consumată,sistemul imunitar va fi pregătit să lupte împotriva oricărei boli.

Menţin sănătatea ochilor

Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor previn apariţia unor maladii oculare,cum ar fi cataracta. Tot de vitamina C ai nevoie pentru ca ochii tăi să fie protejaţi de acţiunea radicalilor liberi din aer sau împotriva radiaţiilor nocive UV care dăunează corneei. Consumă cât mai multe căpşuni,iar riscul să suferi de afecţiuni oculare scade cu până la 65%.

Îmbunătăţesc elasticitatea pielii

Pe măsură ce îmbătrânim,producţia de colagen scade şi din acest motiv apar ridurile. Poţi încetini acest proces cu ajutorul acidului elagic din căpşuni care va îmbunătăţi aspectul pielii,pentru un ten mai tânăr şi mai luminos.

Scad colesterolul

Flavonoidele din conţinutul căpşunilor îmbunătăţesc sănătatea sistemului cardiac,aceşti antioxidanţi având capacitatea de a scădea valorile colesterolului „rău”. Sunt bogate în potasiu care limitează acţiunea sodiului,pentru a păstra în limite normale tensiunea arterială. Capacităţile antiinflamatorii sunt un alt beneficiu de care poţi profita prin consumul căpşunilor,fiind indicate şi pentru cei care suferă de diabet deoarece reglează nivelul de zahăr din sânge.

Conţin foarte multe fibre

Sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece au foarte puţine calorii. Chiar şi aşa,sunt formate în cea mai mare parte din fibre şi apă,ceea ce îmseamnă că oferă senzaţie de saţietate pe o durată mai lungă de timp,fiind o alternativă excelentă pentru o gustare sănătoasă.

Mai multe