Motivele pentru care doctorii recomandă consumul de legume
„Mânâncă mai multe legume” este mesajul pe care-l auzim peste tot, mai ales când mergem la medic. Prin consumul de legume ne menţinem sănătoşi. În plus, este cel mai bun mod prin care oferim organismului substanţele nutritive de care are nevoie.
Legumele sunt alimentele naturale care conţin aproape toate substanţele nutritive care sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului. Deoarece o singură legumă nu ne ajută foarte mult,este important să includem în alimentaţie o varietate de legume,sub orice formă.
Beneficiile consumului de legumeCombat cancerul
Cele mai multe legume sunt bogate în antioxidanţi,care au capacitatea de a lupta impotriva radicalilor liberi din organism.
Citeşte şi:De câte ori pe săptămână ar trebui să mâncăm ouă?
Menţin sistemul cardiovascular sănătos
Nu o dată ne-a recomandat medicul cardiolog să mâncăm mai multe legume. Substanţele nutritive pe care le conţin vegetalele ajută la menţinerea sănătăţii inimii.
Ţin sub control tensiunea arterială
Cele mai multe legume nu conţin sodiu. Acest lucru face ca vegetalele să devină o opţiune bună în menţinerea sănătăţii inimii,deoarece ajută la scăderea valorii tensiunii arteriale.
Combat constipaţia
Dacă te confrunţi cu constipaţie,încearcă să-ţi schimbi alimentaţia şi să incluzi mai multe legume în dietă. Acestea vor ajuta la tratarea problemei cu uşurinţă,deoarece multe dintre ele sunt sursă bogată de fibre.
Menţin rinichii sănătoşi
Legumele sunt cea mai bună opţiune în menţinerea rinichilor sănătoşi. Însă,alege-le pe cele bio,pentru că ele nu conţin substanţe chimice.
Citeşte şi:Ridichea neagră,de folos în crizele biliare
Previn bolile cronice
Multe dintre afecţiunile cronice sunt provocate de stilul de viaţă. Dacă ai alimentaţia echilibrată şi bogată în legume,previi dezvoltarea bolilor,precum diabetul şi hipertensiunea.
Îmbunătăţesc digestia
Legumele sunt sursă bogată de fibre,care ajută la îmbunătăţirea digestiei. În plus,prin consumul vegetalelor,previi apariţia cancerului de colon.