Nivelul de testosteron: tu ştii cum stai cu el? 4 lucruri esenţiale

1 decembrie 2011   Psihologie

Majoritatea femeilor consideră că un nivel scăzut de testosteron este o problemă strict masculină, însă realitatea este un pic alta! Iată ce trebuie să ştii despre nivelul de testosteron la femei.

Nivelul de testosteron scăzut, în cazul tău, poate duce la o varietate de efecte secundare nedorite.

Efectele secundare includ scăderea libidoului,lipsa ţesutului muscular,depresie,obezitate,osteoporoză,memorie scăzută,boli de inimă şi acte sexuale dureroase. Află care sunt semnele acestui fenomen şi ce poţi face pentru a îndepărta această problemă.

Nivelul de testosteron scăzut?

Pentru a determina dacă această problemă te afectează şi pe tine,priveşte lista de mai jos,iar dacă mai mult de şapte din simptomele de mai jos ţi se aplică şi ţie,ar trebui să consulţi un doctor,cât mai curând!

• piele uscată • subţierea pielii şi exfolierea acesteia • dureri în timpul actului sexual • oboseală • pierderea tonusului muscular în braţe şi picioare • memorie slabă sau lipsă de concentrare • pierderea libidoului • depresie sau anxietate • pierderea densităţii osoase sau osteoporoză

Cum  se tratează nivelul de testosteron scăzut?

Dacă testele vor arăta într-adevăr că suferi de un nivel de testosteron mic,nu te descuraja! Încearcă să urmezi aceste sfaturi pentru a-i creşte în mod natural nivelul!

1. Elimină perturbatorii hormonali

Pentru a te putea situa în parametri hormonali normali,adică fără dezechilibre,trebuie să reduci pe cât posibil expunerea ta la toxine de tot felul şi să-ţi îmbunătăţeşti sistemul intern de detoxifiere. Optează pentru produse de îngrijire a pielii fără parabeni şi alte substanţe chimice. De asemenea,este recomandat să eviţi plasticul în bucătărie,asta însemnând şi sticlele de apă,optând pentru recipiente din sticlă sau din oţel inoxidabil şi castroane.

2. Dacă ai nivelul de testosteron scăzut, evită limitarea excesivă a caloriilor

Limitarea excesivă de calorii,carbohidraţi,lipide sau proteine,duce pe termen lung la favorizarea scăderii testosteronului. În schimb,concentrează-te pe alegerea alimentelor şi pe consmul acestor la timpul potrivit şi în cantitatea potrivită. Pur şi simplu fă o selecţie care să conţină proteine ​​slabe,carbohidraţi cu un conţinut glicemic scăzut (legume verzi,cereale integrale,legume bogate în amidon,legume) şi grăsimi sănătoase. Mănâncă la fiecare trei sau patru ore,dar lasă vreo trei ore pauză înainte de culcare.

3.Foloseşte suplimente

Dacă ai nivelul de testosteron scăzut, pentru a-l creşte este recomandat să optezi pentru unul dintre suplimentele de mai jos. Discută cu medicul tău despre ce suplimente poţi folosi şi care sunt dozele recomandae pentru tine.

•Cremă cu testosteron:Doza standard pentru femei este de aproximativ 1/10,faţă de cea recomandată bărbaţilor

• Tribulus terrestris:Cunoscută şi ca puncţie de viţă de vie,aceasta stimulează testosteronul prin creşterea hormonului nostru anti-îmbătrânire şi anti-stres,precursorul testosteronului

•Arginina:Poate îmbunătăţi testosteronul,dar impulsionează şi celelalte niveluri hormonale,dacă o iei noaptea. Dacă eşti predispusă la leziuni şi herpesuri este bine să eviţi arginina

• Zincul:Acest mineral este necesar pentru a menţine nivelurile de testosteron în sânge. O deficienţă de zinc determină o scădere a hormonului care produce

. Stridiile şi

sunt excelente surse de zinc,motiv pentru care unii spun că duc la creşterea libidoului

4.Fă antrenamente pentru creşterea rezistenţei dacă ai nivelul de testosteron scăzut

Sesiunile scurte,intense (30 minute),nu numai că previn stresul şi duc la arderea grăsimilor,dar cresc şi  producţia de testosteron. S-a remarcat o creştere semnificativă a nivelului de testosteron,la femeile care fac mişcare şi folosesc greutăţi în antrenamentele lor.

Mai multe