Nu consuma papaia dacă ai una din aceste boli!

15 iunie 2017   Psihologie

Papaia este un fruct cu nenumărate beneficii. Totuşi, oamenii care suferă de anumite probleme de sănătate ar trebui să evite consumul lui.

100 de grame de fruct au aproximativ 43 de calorii. Papaia este o sursă importantă de vitamina C (75% din necesarul zilnic de vitamina C) şi acid folic (10%). Fructul copt este consumat de obicei fără pieliţă şi seminţe,iar cel verde poate fi mâncat fiert sau folosit în curry ori salate. În plus,papaia este sursă bogată de antioxidanţi şi alţi nutrimenţi esenţiali. Însă,nu este recomandat anumitor persoane.

Femeilor însărcinate

Ele nu trebuie să consume în exces papaia,mai ales fructele necoapte,deoarece ar putea provoca avort. Coaja fructului conţine latex în cantitate mare,care este cunoscut pentru faptul că are capcitatea de a declanşa contracţii uterine,care ar putea duce la avort spontan.

Citeşte şi:Cele mai importante vitamine pentru organism

Evită să mănânci papaia dacă ai:

Probleme respiratorii

Papaia conţine o enzimă numită papaină,care este un alergen puternic şi,prin urmare,ar putea agrava tulburările respitorii. În plus,dacă suferi de astm,este recomandat să eviţi consumul acestui fruct delicios.

Citeşte şi:Simptomele atacului de cord pe care nu trebuie să le ignori

Pietre la rinichi

Papaia este sursă bogată de vitamina C. Aceasta joacă un rol esenţial în întărirea sistemului imunitar. Cu toate acestea,s-a dovedit că vitamina C luată în exces poate provoca formarea de pietre la rinichi.

Probleme gastrointestinale

Simptomelerefluxului gastrointestinal pot fi un efect secundar al consumului excesiv de papaia. Aşadar,este important să o mănânci papaia în cantităţi moderate dacă ai probleme gastrointestinale.

 Afecţiuni dermatologice  

Dacă pielea ta are o nuanţă palidă spre gălbuie,în special în palmă,este posibil să suferi de o boală de piele benignă numită carotenemie. Şi aceasta este probabil cauzată de consumul excesiv de papaia. Fructul are culoarea portocalie de la betacarotenulpe care-l conţine,fiind cel care oferă organismului şi vitamina A.

Sursă:www.boldsky.com

Mai multe