Nu mai mânca aceste alimente! Sunt cancerigene!

8 noiembrie 2016   Psihologie

Mai multe studii au arătat că există alimente considerate cancerigene, şi sunt cele pe care fiecare dintre noi le mâncăm cel puţin o dată pe săptămână. Dar, pentru a ne menţine sănătoase şi pentru a evita pericolul, trebuie să reducem consumul acestora.

Cancerul este,în prezent,una dintre cele mai comune boli din medicina modernă. De aceea,au fost făcute mai multe cercetări,pentru a vedea ce o cauzează,fiind studiate inclusiv produse alimentare. Potrivit rezultatelor studiilor,există mai mulţi factori care duc la apariţia cancerului,şi toţi oamenii sunt expuşi la ei. Contează foarte mult stilul de viaţă şi alimentaţia,deoarece anumite produse prin consumul lor frecvent,pot duce declanşarea celulelor cancerigene.Institutul American de Cercetare a Cancerului (AICR),a alcătuit o listă cu cele mai cancerigene produse,pentru a le putea identifica şi evita consumul lor.

Iată care sunt produsele cancerigene care se regăsesc pe listă: Tot ce este procesat

Toate alimentele procesate sunt pline de aditivi,cum sunt coloranţii artificiali,zaharurile,şi multe altele. Aceste substanţe afectează starea de sănătate în timp,dar şi organele,cum sunt ficatul,stomacul şi colonul. Ele se găsesc mai ales în produsele afumate.

Zahărul rafinat

Zahărul alb este considerat un produs cancerigen,deoarece influenţează creşterea celulelor maligne. Indulcitorii (fructoza) sunt cei care duc la activarea celulelor cancerigene. Acest tip de zahăr se găseşte în mai multe alimente,cum sunt:

-Prăjituri;

-Produse de patiserie;

-

răcoritoare;

-Băuturi energizante;

-Covrigi;

-Dulciuri;

-Paste;

-Alimente conservate;

-Sosuri.

Carnea roşie

Consumul excesiv de carne roşie şi carne procesată duce la creşterea riscului de-a dezvolta cancer mamar cu 22 %,şi cancer de colon cu 36 %.

Făina albă

Făina albă este una dintre acele produse care au un conţinut ridicat de indice glicemic,despre care se crede că duce la creşterea celulelor cancerigene în organism. În procesul de albire,făina îşi pierde cele mai importante proprietăţi şi,atunci,sunt adăugate alte substanţe chimice,care devin agresive în corp.

 Produsele prăjite  

Alimentele prăjite conţin un nivel ridicat de substanţe cancerigene,cunoscute sub numele de acid acrilic,care se formează atunci când alimentele sunt expuse la temperaturi ridicate (peste 120 de grade Celsius). Acestea cresc riscul de a dezvolta cancer,dar şi alte probleme cardiovasculate şi diabet de tip 2.

  Alte produse cancerigene sunt:    

-alimentele modificate genetic;

-popcornul pentru cuptorul cu microunde;

Credit foto:www.steptohealth.com

Mai multe