Nucile de pin, sursă excepţională de vitamina E

12 martie 2014   Psihologie

Crocante şi dulci, delicioasele nuci de pin sunt seminţele mici, comestibile ale pinului. Se dovedesc o sursă excelentă de nutrienţi esenţiali, minerale, vitamine şi acizi graşi ce ajută la reducerea colesterolului în sânge.

Pinul face parte din familia pinaceelor,iar fructele lui,nucile,aduc organismului un număr considerabil de beneficii:-Conţinutul în acizi graşi esenţiali,precum acidul oleic,ajută la reducerea colesterolului LDL. Dietele mediteraneene,care au cantităţi ridicate de uleiuri esenţiale,s-au dovedit eficiente în a promova longevitatea vieţii.-Pot inhiba senzaţia de foame. Acidul pinoleic din compoziţie ar putea să provoace senzaţia de saţietate deoarece stimulează producţia de enzime. De asemenea,fiind bogate în proteine,ele constituie o gustare îndestulătoare.

Află de AICI ce beneficii mai au nucile de pin!

Mai multe