O persoană prezintă, în medie, intoleranţă la patru alimente
Opt din zece persoane prezintă intoleranţă alimentară la cel puţin un aliment, iar trei din patru copii nu asimilează corespunzător laptele de vacă şi albuşul de ou, arată un studiu despre intoleranţa alimentară la români.
Prin realizarea studiului de la York Test se doreşte creşterea gradului de informare a românilor asupra intolerenaţelor alimentare.
“ Îmi doresc ca din ce în ce mai mulţi români să acorde o atenţie mai mare modului în care îşi concep mesele zilnice şi să îşi înfrumuseţeze viaţa pe cât posibil cu energii pozitive.",subliniază Amira Syoufi,Country Manager York Test România.
Statisticile York Test arată că o persoană prezintă,în medie,intoleranţă la patru alimente,cele mai frecvente fiind drojdia,albuşul de ou şi laptele de vacă.
York Test reprezintă o procedură simplă şi non-invazivă de recoltare a unei probe de sânge pentru stabilirea intoleranţei alimentare. Proba este prelucrată în laboratoarele din Marea Britanie,iar rezultatul este gata în 15 zile lucrătoare.