Obiceiuri care încetinesc metabolismul

1 februarie 2018   Psihologie

Metabolismul poate fi descris ca un grup de procese chimice care apar în organism pentru a-şi  îndeplini funcţiile. Când metabolismul nu îşi îndeplineşte sarcinile, apar problemele de sănătate, începând de la oboseală şi terminând cu boli precum diabet şi cancer.

Simptomele unui metabolism lent sunt următoarele: creştere în greutate, piele uscată, oboseală, senzaţie de slăbiciune, poftă de zahăr, imunitate scăzută etc. În schimb, metabolismul funcţionează normal când există o dietă echilibrată şi se practică exerciţii fizice.

Pentru că metabolismul este încetinit din cauza obiceiurilor de zi cu zi, iată de ce nu reuşeşti să ai o greutate normală.

Se consumă îndulcitori artificiali

Un număr mare de alimente şi băuturi conţin astăzi o cantitate mare de îndulcitori artificiali şi pretind că au un conţinut scăzut de grăsimi. Iar oamenii încearcă să înlocuiască zahărul obişnuit cu îndulcitori artificiali. Cu toate acestea, multe studii recente au arătat că îndulcitorii artificiali conţin toxine care nu pot îmbunătăţi semnificativ metabolismul, ci pot creşte riscul de boli precum diabet, boli degenerative etc.

Lipseşte calciul din alimentaţie

Mulţi oameni urmează astăzi o dietă vegană, în care laptele şi produsele lactate nu sunt incluse. După cum ştim, laptele este una dintre cele mai bune surse naturale de calciu şi, atunci când este complet evitată, ar putea duce la deficienţe de calciu, lucru care poate încetini metabolismul. Aşadar, începe să incluzi în dietă alimente bogate în calciu.

Nu se mănâncă cele trei mese ale zilei

Fie că vor să slăbească, fie că nu au timp, foarte mulţi oameni trec peste mesele principale ale zilei, mai ales peste micul dejun. Acest lucru poate încetini metabolismul, plus că duce la creştere în greutate şi provoacă mai multe probleme de sănătate. Încearcă să-ţi faci un program de mese.

Nu se bea suficientă apă

Recomandat este să se bea cel puţin 2 litri de apă pe zi, dar nu toţi reuşesc să-i bea. Acest lucru, zi de zi, poate duce la deshidratare şi alte probleme de sănătate. Studiile recente arată că deshidratarea încetineşte metabolismul, deoarece apa este esenţială pentru buna funcţionare a organismului.

Se mănâncă prea puţin

Din nou, persoanele care au un program încărcat sau care vor să piardă în greutate tind să mănânce foarte puţin şi să-şi calculeze caloriile înainte de a mânca. Consumul limitat de mâncare poate încetini metabolismul, deoarece organismul are nevoie de mâncare pentru a-şi îndeplini funcţiile.

Lipsesc din alimentaţie grăsimile sănătoase

Ştim că grăsimile sunt nesănătoase, dar există şi grăsimi bune. Acizii graşi Omega-3 sunt unele dintre ele, fiind necesare pentru stimularea metabolismului şi, implicit, pentru arderea mai multor calorii. Grăsimile sănătoase pot fi luate din nuci, avocado, nucă de cocos, ghee, somon etc.

:

Mai multe