Obiceiuri simple care stimulează imunitatea

23 februarie 2017   Psihologie

Sistemul imunitar este principala armă de apărare a organismului împotriva virusurilor şi a bacteriilor. Dacă el funcţionează corect, organismul are mai puţine şanse să se îmbolnăvească.

Pentru o mai bună imunitate,o alimentaţie sănătoasă şi un program regulat de somn sunt esenţiale. Însă mai sunt şi alte lucruri care ajută la întărirea imunităţii.

Nu uita regulile de igienă!

O bună igiena ajută la menţinerea la distanţă a germenilor. Spălă-te frecvent pe mâini şi usucă-te foarte bine. Înlocuieşte prosoapele umede cu unele uscate şi spală-le la temperaturi foarte ridicate. După ce foloseşti periuţa de dinţide două ori pe zi,nu uita de aţa dentară!  Înlocuieşte-ţi periuţa de dinţi la fiecare trei luni.

Citeşte şi:Igiena intimă:cum menţii vaginul sănătos şi curat

Bea cât mai multă apă

Nu contează cât de sănătos mănânci dacă nu bei suficient de multă apă. Unul dintre beneficiile apei potabile este că hidratarea adecvată are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Apa elimină toxinele din organism şi fac ca celulele şi organele corpului funcţionează corect.

Citeşte şi:Ce se întâmplă când bei apă caldă

Bucură-te de căldura soarelui

Lumina şi căldura soareluiajută la producerea de vitamina D,vitamină care stimulează imunitatea şi ajută ca celulele să funcţioneze aşa cum trebuie. Dacă ai un nivel scăzut de vitamina D în sânge,rişti să suferi de infecţii şi de numeroase boli,cum sunt cancerul şi afecţiunile cardiovasculare.

Fii optimist

A fost demonstrat ştiinţific că o atitudine pozitivă îmbunătăţeşte funcţionarea celulelor imune. În acelaşi timp,cei cu o personalitate pozitivă au un risc mai mic de a face un atac de cord sau accident vascular cerebral. Gândurile negative pot provoca stres şi alte emoţii dureroase,care pot afecta imunitatea organismului.

Râzi cât mai mult

În timp ce emoţiile precum furia şi durerea pot afecta sănătatea,râsul face exact opusul. Hohotele de râs pot stimula imunitatea,bolile fiind astfel ţinute la distanţă. Un râs consistent poate creşte numărul de anticorpi din sânge. În plus,râsul creşte circulaţia sangvină,stimulează digestia,scade tensiunea arterială şi reduce tensiunea musculară.

Mai multe