Omleta cu ciuperci reduce riscul cancerului pancreatic

29 decembrie 2011   Psihologie

Cercetătorii au găsit un alt motiv pentru care ar trebui să luăm micul dejun în fiecare dimineaţă.

Pe lângă faptul că este extrem de săţioasă,omleta cu ciuperci are un beneficiu extrem de important asupra organismului:reduce riscul apariţiei cancerului la pancreas.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o dietă bogată în seleniu şi nichel contribuie la reducerea riscului de a suferi de cancer pancreatic. Persoanele cu nivele ridicate de seleniu şi nichel au cu 33 până la 95% riscuri mai mici de a suferi de acest tip de cancer,spre deosebire de cei care au nivelele mineralelor scăzute.Seleniul din compoziţia omletei previne distrugerea celulelor din cauza radicalilor liberi,în timp ce nichelul din compoziţia ciupercilor influenţează absorţia fierului,stimulând producerea celulelor roşii.

Mai mult,pentru un aport crescut de seleniu şi nichel,se recomandă şi consumul de brânză de vaci,carne roşie,fulgi de ovăz,mazăre,ciocolată şi nuci.

Cercetătorii au descoperit,totodată,că persoanele care au în  organism nivele crescute de arsenic şi cadmiu,îşi diminuează riscul de a suferi de cancer pancreatic. 

Mai multe