Ora ideală pentru cină

9 februarie 2016   Psihologie

Când vrei să ai şanse cât mai mari să slăbeşti, respectarea unui program de masă trebuie luată în calcul. Dintre toate, perioada din zi în care iei cina este cel mai discutat factor care influenţează depunerile de grăsime.

Unii nutriţionişti sunt de părere că masa de seară este mai bine să fie luată înainte de ora 19.00,pentru că seara suntem mai puţini activi,de aceea sporeşte riscul de îngrăşare din cauza caloriilor în exces. Alţii sfătuiesc pe cei care vor să slăbească să lase un interval de trei ore între cinăşi somnul de noapte.

Nu sări peste nicio masă

În general,pentru a rămâne în formă sau pentru a reuşi să slăbeşti,este important să ai trei mese principale de-a lungul zilei şi un aport total de calorii cuprins între 400 şi 600 de calorii. Cel puţin aşa indică directorului companiei producătoare de suplimente alimentare Forza Supplements,Lee Smith,citat de site-ul Dailymail.co.uk. Dacă renunţi la una dintre mese,este foarte posibil să ajungi să mănânci mai mult seara,când nu mai ai destul timp sau energie la dispoziţie pentru a consuma calorii. Mai mult,cei care iau cina mai aproape de momentul în care merg la culcare au un nivel crescut de glucoză în sânge,ceea ce-i face să nu poată dormi sau să aibă un somnagitat. Pe de altă parte,un somn calitativ favorizează scăderea în greutate.

Contează mai mult ce mănânci

Conform unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Columbia,SUA,metabolismul funcţionează indiferent de oră,prin urmare contează mai puţin când iei cina şi mai mult ce pui în farfurie. Dacă alegi alimente grase,  hipocalorice e mai bine să aştepţi câteva ore înainte să te culci sau să iei masa mai devreme.

Gustările au rolul lor

Şi intervalul orar dintre mesele de peste zi este important. Dacă uiţi de gustări,vei ajunge să mănânci mai mult sau mai nesănătos la prânz şi la cină. În plus,nu vei putea ţine foamea sub control. 

Mai multe