Orez brun versus orez alb: care este mai bun
Orezul este consumat la nivel mondial într-o varietate de feluri. Până de curând preferat era orezul alb, însă astăzi un număr tot mai mare de oameni din întreaga lume se îndreaptă către orezul brun. Este considerat mult mai sănătos, dar există câteva diferenţe între cele două soiuri, şi anume:
Orezul brun este un bob întreg, orezul alb nu este
Când vine vorba de sănătate şi nutriţie, oamenii sunt deseori sfătuiţi să includă boabele integrale în dietă. Orezul brun este un bob întreg; conţine fibre, carbohidraţi şi germeni bogaţi nutritiv. În schimb, orezul alb pierde pe germeni şi pe partea de tărâţe.
Orezul brun este bogat în substanţe nutritive în comparaţie cu orezul alb
Cea mai mare putere a orezului brun peste orezul alb este cantitatea mare de substanţe nutritive. Orezul brun este bogat în antioxidanţi, vitamina B6, mangan, magneziu, fosfor etc, comparativ cu orezul alb. În plus, orezul alb are mai multe calorii şi carbohidraţi în general. Aşadar, din punct de vedere al conţinutului nutritiv, orezul brun este mai bun.
Orezul brun stimulează procesul de pierdere în greutate
Orezul brun este o sursă importantă de fibre, stimulând mişcările intestinale şi menţinându-te sătulă mai mult timp. Prin urmare, este o alegere mai bună atunci când vine vorba de lupta cu kilogramele.
Orezul brun ar putea fi dăunător din cauza arsenicului
Orezul brun conţine o cantitate mai mare de arsen. Arsenul este o toxină care se găseşte în mod natural în el. Orezul brun conţine, de asemenea, acid fitic care provoacă probleme în absorbţia nutrienţilor.
În concluzie, orezul brun este mult mai sănătos. Însă şi el trebuie consumat în cantităţi mici, la fel şi orezul alb. Desigur, depinde foarte mult care îţi place mai mult, cel alb sau cel brun, şi pe care-l poţi include în alimentaţia ta, fără să îţi faci griji pentru starea generală de sănătate.