Orezul - virtuţi terapeutice şi tehnici corecte de preparare

25 iunie 2015   Psihologie

Cel puţin două miliarde de oameni depind astăzi de orez, un ingredient care constituie elementul esenţial al meselor zilnice. Dar ceea ce contează mai mult este faptul că orezul e un aliment complet, capabil să dea putere corpului şi să cureţe ţesuturile în profunzime.

Cu spice graţioase,înclinate în semn de umilinţă şi de ofrandă adusă omului,cu o elegantă şi o frumuseţe discrete şi cu o personalitate fascinantă – fiind între graminee singura capabilă să crească în apă – orezul impresionează,înainte de toate,prin capacitatea extraordinară de a oferi hrană de fiecare zi unei mari părţi din populaţia globului.

Este o cereală cu mari virtuţi terapeutice,relevate încă din Antichitate. Se digeră uşor şi dezintoxică organismul,are o va­loare nutritivă excepţională,conţine aminoacizi,în special lizine,într-o proporţie armonioasă şi echilibrată. Este,totodată,bogat în siliciu,unul dintre mineralele rare în alte alimente,dar indispensabil omului,căci are proprietatea de a fixa calciul şi magneziul în organism. Astfel,orezul contribuie la combaterea degenerescenţelor arterelor,pe care le păstrează suple. În cazul unor maladii grave,se recomandă susţinerea vitalităţii unei persoane adăugând în alimentaţie crema de orez.Cei mai mulţi dintre noi credem că nu e nicio scofală să pregăteşti un pilaf sau un orez cu lapte. Totuşi,puţini cunosc cu adevărat tehnicile corecte de preparare a lui.Citeşte mai departe pe ANTENA SATELOR.

Mai multe