Oţetul de mere ţine glicemia sub control

11 iulie 2012   Psihologie

Consumul excesiv de alimente dulci determină creşterea nivelului de zahăr în sânge ceea ce poate duce, în timp, la apariţia diabetului.

Însă,cercetătorii au descoperit că persoanele care beau oţet de mere în timpul meselor,îşi menţin glicemia sub control.

Un studiu efectuat recent arată că cei care au băut puţin oţet de mere la o masă bogată în carbohidraţi au prezentat o creştere mai mică a cantităţii de zahăr din sânge,spre deosebire de cei care nu au consumat.

Concret,cei care au consumat oţet de mere au avut un procentaj de zahăr în sânge mai mic cu 55%,spre deosebire de voluntarii care au luat o soluţie placebo.

De asemenea,s-a constatat şi o diminuare a apetitului,voluntarii din primul grup consumând cu până la 16% mai puţine calorii.

Îmbunătăţiri majore s-au observat în cazul prediabeticilor,aceştia scăpând de setea şi oboseala de după fiecare masă.

Pentru a obţine rezultatele dorite este indicat să bei 6 linguriţe de oţet de mere înainte sau în timpul meselor.

Atenţie! Cu toate că un consum mare de oţet de mere menţine senzaţia de saţietate mai mult timp,specialiştii recomandă tuturor persoanelor să nu bea oţet de mere în exces,întrucât poate duce la creşterea acidităţii din stomac şi,ulterior,la apariţia problemelor digestive.

Mai multe