Pepenele galben - un fruct aromat care te vindecă de boli

27 iulie 2015   Psihologie

Acest fruct aromat nu doar că potoleşte setea şi are puţine calorii, dar are câteva beneficii importante asupra sănătăţii. Descoperă motivele pentru care este bine să mănânci pepene galben cât mai des, mai ales că este sezonul lui.

Pepenele galben furnizează doar 48 kcl/100 g,iar culoarea sa galben-portocalie dovedeşte conţinutul ridicat de provitamina A (betacaroten). Pepenele galben conţine şi vitamina C (25 mg/100 g),precum şi o cantitate mare de fibre. Nivelul glucidelor variază între 6 şi 14%,constând îndeosebi în zaharoză.

Ce afecţiuni poţi combate printr-un consum constant de pepene galben

Specialiştii afirmă că un consum constant de pepene galbene combate nenumărate probleme de sănătate-anemie,constipaţie,libido scăzut,dermatită şi diabet. Pepenele galben este şi un bun stimulent al sistemului imunitar,deoarece conţine o cantitate mare de acid folic.

În cazul în care ai probleme digestive,sau suferi de reumatism sau de gută,pepenele galben este un bun adjuvant.

Nu în ultimul rând,fructul are o pronunţată capacitate diuretică ce îl recomandă în lupta împotriva retenţiei de apă. În acelaşi timp favorizează eliminarea toxinelor şi stimulează sistemul renal.În ceea ce priveşte îngrijrea tenului,masajul feţei cu suc proaspăt de pepene galben hidratează pielea,îi redă elasticitatea,combate iritaţiile şi oferă tenului o strălucire aparte.

Cât pepene galben este indicat să consumi

Nutriţioniştii susţin că pentru a beneficia de efectele pozitve ale pepenului galben este indicat să consumi 600 de grame din acest fruct zilnic,dacă ai vârsta cuprinsă între 16-34 de ani,750 de grame zilnic dacă ai între 35-49 de ani şi 400 de grame dacă ai vârsta cuprinsă între 50-65 de ani. De asemenea,este bine de ştiut că pepenele galben conţine un ingredient activ care poate modifica nivelurile hormonilor tiroidieni.

Credit foto:www.brighthealing.com.

Mai multe