Perişoare gratinate

21 iunie 2011   Psihologie

Pentru acest inceput de săptămână ca propunem delicioasa reţetă de perişoare gratinate. Este un preparat gustos şi sănatos pentru că perişoarele vor fi coapte.

Pregătire:30 minuteCoacere:30 minuteDificultate:micăKcal:400Ingrediente pentru 4 porţii500 g piept de pasăre dezosat1 ceapă1 felie de pâine1 ouverdeaţăsarepiperPentru sos200 ml smântână1 lingură făină2 linguri brânză telemea de oi4 ouă40 g untfrunze de pătrunjel şi ţelină verdesarepiperCum se prepară1. Se toacă pieptul de pasăre împreună cu ceapa,se amestecă cu felia de pâine înmuiată în apă (sau lapte) şi stoarsă,oul bătut ca pentru omletă,verdeaţa tocată mărunt,sare şi piper,după gust. Din compoziţia obţinută se modelează perişoare de mărimea nucilor şi se aşază într-o formă termorezistentă.2.  Separat,se bate smântâna cu brânza rasă şi făina,se adaugă sare şi piper,după gust,şi se toarnă peste perişoarele din formă. Se acoperă forma cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 20-30 de minute.3.  Se îndepărtează folia de aluminiu,se sparg cele 4 ouă în sosul de smântână,se adaugă câte un cubuleţ de unt peste ele şi se introduce tava din nou la cuptor,până se încheagă albuşurile. Se servesc calde,garnisite cu frunze verzi de pătrunjel şi ţelină.Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţete. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A aparut nr 24 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.

Mai multe