Piramida alimentară: ce implică şi de ce trebuie să ţii cont de ea

13 ianuarie 2017   Psihologie

Piramida alimentară este modalitatea care ne aminteşte care este cantitatea de alimente pe care trebuie s-o consumăm din fiecare grup. Acest ghid ajută la urmarea unei diete sănătoase, plus că este perfect pentru menţinerea greutăţii corporale. Iată care sunt sfaturile de bază pentru o nutriţie sănătoasă.

În viaţa noastră de zi cu zi,este foarte dificil să urmărim cantitatea de fructe,legume,cereale,carne şi produse lactate care sunt necesare şi trebuie consumate în fiecare zi. Dar toate acestea sunt incluse grafic în piramida alimentară.Dacă vrei să ai un stil de viaţă sănătos,consultă piramida alimentară.Alimentelecare trebuie mâncate zilnic sunt separate şi sunt puse pe categorii,ceea ce face înseamnă că arată care este cantitatea pe care trebuie s-o mâncăm în fiecare zi.

Iată ce trebuie să trebuie să ştii despre piramida alimentară: Grupa de cereale

Şase porţii într-o zi:alege trei feluri,care sunt cereale integrale. De exemplu,o cană de paste fierte,orez sau cereale sau o felie de pâine.

Citeşte şi:Vrei să-ţi păstrezi silueta? Iată ce schimbări trebuie să faci în alimentaţie!

Grupul de legume

Două porţii şi jumătate pe zi. Alege diferite soiuri de legume,care sunt de diferite culori. Poţi alege o jumătate de cană de suc de legume sau o salată. Este foarte important ca la fiecare masă să se mănânce legume.

Grupul de fructe

Două porţii pe zi. La fel ca în cazul legumelor,şi fructele trebuie să fie variate. Poţi mânca o salată de fructe sau să le alegi pe cele uscate.

Grupul de produse lactate

Trei porţii pe zi. Alege iaurtul,laptele sau brânza,care sunt scăzute în grăsimi.

Grupul de carne

Trebuie consumate în fiecare zi două-trei porţii de alimente din această grupă. Pot fi:carne de pui,peşte sau ou. Nu trebuie mâncate mai mult de trei ouă într-o săptămână,iar carnea trebuie să fie slabă,de preferat peştele.

Uleiuri

Şase linguri de ulei pe zi. Recomandate sunt uleiurile mono sau polisaturate.

Vezi şi:Cum să reduci zilnic 500 de calorii în alimentaţie

Dulciuri

Alimentele bogate în zahăr nu trebuie să depăşească 100-300 de calorii într-o zi. În schimb,le poţi alege pe cele fără zahăr sau grăsimi.

Lichide

Este recomandat ca consumul de lichide să fie mare,ajungându-se până la doi litri pe zi. Băuturile care conţin cafeină trebuie să fie consumate moderat,dar şi cele carbogazoase. Apa este baza în această grupă.

Sursă+credit foto:www.boldsky.com

Mai multe