Pot sau nu femeile însărcinate să mănânce mâncare chinezească?

27 ianuarie 2017   Psihologie

Atunci când ieşim în oraş, cele mai multe dintre noi vrem să încercăm noi feluri de mâncare. Cea care a devenit destul de populară în rândul alegerilor este mâncarea chinezească. Cu toate acestea, consumul de alimente chinezeşti este sigur pentru femeile însărcinate?

Cele mai multe dintre noi iubesc fideaua sau orezul prăjit,nu?Acestea sunt alimentele din China care au furat inimile oamenilor din întreaga lume,pentru că,oamenii iubesc varietatea când e vorba de mâncare.Atunci când ne aflăm într-un restaurant cu specific chinezesc observăm oameni,indiferent de vârstă şi de sex,care se bucură de această mâncare.

Acum,când vine vorba de femei însărcinate,ştim deja că ele trebuie să urmeze o dietă sănătoasă,că orice mănâncă femeia gravidă,ajunge direct la nenăscut,prin cordonul ombilical.

Citeşte şi:Eşti însărcinată şi mănânci fructe? Vezi dacă este bine!

De asemenea,multe femei gravide experientează o mulţime de pofte,din cauza fluctuaţiilor hormonale care au loc în corp,aşadar este normal ca o femeie gravidă să poftează pentru alimente gustoase.

Dar,ce se întâmplă când o femeie gravidă mănâncă mâncare chinezească? Este sănătos sau nu?

1. Mâncarea chinezească precum fidea,manciurian,orez prăjit,momos,etc,sunt cunoscute pentru conţinutul de aditivi toxici dăunători,care le dă gustul delicios.

2. Una dintre substanţele toxice prezente în produsele alimentare din China este cunoscută sub numele de glutamat monosodic sau MSG.

3. Glutamatul monosodic este un tip de sare,derivată de la acidul glutamic,care are capacitatea de a-i da mâncării un gust mult mai delicios.

Citeşte şi:5 superalimente bune în sarcină

4. Rezultatele mai multor studii întreprinse de-a lungul anilor au arătat că prin ingerarea de glutamat monosodic din alimentele din mâncarea chinezească,consumatorul este predispus la dezvoltarea de afecţiuni precum tulburări digestive,dureri de cap,alergii,astm,dureri articulare sau creştere în greutate.

5. În plus,studiile au mai arătat că,atunci când o femeie însărcinată consumă produse alimentare chinezeşti,conţinutul de glutamat monosodic poate ajunge la făt şi afecta creşterea acestuia.

6. Aminoacizii non-esenţiali prezenţi în glutamatul monosodic pot forţa creşterea scheletică a copilului din interiorul uterului,cauzând anumite tulburări de dezvoltare.

7. În afară de MSG,

chinezească este extrem de bogată în sodiu,care poate cauza vărsături dimineaţa,crampe şi balonarea femeilor gravide.

8. În concluzie,mâncarea chinezească nu este recomandată femeilor însărcinate.

Mai multe