Profită de beneficiile consumului de dovleac!

20 septembrie 2013   Psihologie

S-a cam dus vara, ce-i drept şi ar fi un moment bun să faci mici schimbări şi în dieta ta. Printre alimentele minune ale noului sezon, se regăseşte şi dovleacul; iată de ce ţi-l recomandăm.

Dovleacul are un conţinut scăzut în calorii,sodiu şi grăsimi şi conţine 1,2 grame de proteine ​​şi aproape 400 de miligrame de potasiu,la o cană. De asemenea,o cană conţine 17% din valoarea zilnică de vitamina C şi 19,7% din valoarea zilnică de vitamina A. De asemenea,reprezintă o sursă bună de calciu,vitamina B6,magneziu,vitamina B12 şi fier.

Bostanul,ca majoritatea legumelor portocalii,conţine antioxidanţi betacaroteni,care pot încetini sau împiedica dezvoltarea cancerului.

Seminţele,de asemenea,potenţează calităţile antioxidante (conţin steroli,care reduc riscul de apariţe al anumitor tipuri de cancer).

Pe lângă aceste beneficii,se pare că dovleacul contribuie,de asemenea,la pierderea în greutate. Acesta conţine trei grame de fibre per porţie (de o cană),fibre care te ajută să scapi de kilogramele în plus.

Seminţele de dovleac au şi beneficii nutritive:sunt bogate în fitosteroli,substanţe cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce colesterolul „rău”.

În plus,consumul de dovleac ajută şi la îmbunătăţirea stării de spirit. Seminţele lui conţin triptofan,un aminoacid care produce serotonină,substanţă cunoscută drept „hormonul fericirii”.

Mai multe