Protejează-ţi creierul cu ajutorul alimentelor

31 martie 2013   Psihologie

Problemele de memorie sunt comune indiferent de vârstă. Nu ştii unde ai pus cheile, ai uitat un nume sau ţi se întâmplă să intri într-o cameră fără să-ţi dai seama de ce eşti acolo? Pentru mulţi oameni, problema este pur şi simplu legată de lipsa somnului sau de stres. În unele cazuri însă, poate fi vorba de ceva mai îngrijorător, iar boala Alzheimer pare să afecteaze tot mai mulţi oameni.

Vestea bună este că cercetările recente au demonstrat că alimentele pot ajuta în prevenirea bolii Alzheimer şi pot chiar inversa problemele de memorie,în cazul în care acestea sunt depistate la timp. Iată câteva sugestii alimentare care te vor ajuta:

Nucile şi seminţelesunt bogate în vitamina E,element important în prevenirea bolii Alzheimer. Sursele cele mai bune sunt migdalele,nucile,alunele,nucile de pin,nucile pecan,fisticul,seminţele de floarea soarelui,seminţele de susan şi seminţele de in. Consumă astfel de alimente zilnic!

Afineleşi struguriiîşi obţin culoarea din antociane,nişte antioxidanţi puternici,care pot îmbunătăţi acea parte a creierului responsabilă cu memorarea.

Cartofii dulciau stat dintotdeauna la baza dietelor oamenilor poporului Okinawan,cunoscuţi pentru longevitatea lor şi pentru menţinerea clarităţii mentale la vârste foarte înaintate. Cartofii dulci sunt bogaţi în betacaroten,un antioxidant puternic,care menţin în special sănătatea oculară.

Legumele cu frunze verzioferă fier organismului tău atunci când acesta nu are suficient,însă menţine şi un oarecare echilibru,astfel încât nu te vei confrunta niciodată cu potenţiale „excese” de fier,care pot fi dăunătoare creierului. Legumele verzi sunt,de asemenea,încărcate cu acid folic,un important „bandaj” (de vitamina B) al creierului.

Mai multe