Prunele - medicamentele naturii. Patru motive pentru care să le consumi

28 iulie 2014   Psihologie

Consumate crude, în cure de două-trei săptămâni, aceste fructe reprezintă o sursă naturală de vitamine şi minerale, contribuind la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi creşterea rezistenţei organismului.

Prunele sunt bogate în provitamina A,dar şi în vitamina C. Ele conţin apă (80%),zaharuri,acizi organici,protide,mucilagii,celuloză,vitamine (A,B1,B2,C),sodiu,potasiu,calciu,fier şi mangan. Potasiul din prune contribuie la normalizarea activităţii celulelor sistemului nervos. De asemenea,aceste fructe scad febra,combat constipaţia,ajută la eliminarea toxinelor şi decongestionează ficatul.Ideale în curele de slăbireAceste fructe se consumă cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Cine mănâncă dimineaţa opt prune îşi reglează tranzitul intestinal. În obezitate,hipertensiune şi reumatism se pot face cure de trei zile doar cu prune. Aceste fructe ajută şi la tratarea intoxicaţiilor alimentare,colicilor biliare şi a hemoroizilor. De asemenea,este de menţionat faptul că sunt slabe caloric,fiind ideale în curele de slăbire.Previn anemiaFiind bogate în vitamina C,prunele ajută la o mai bună absorbţie a fierului. Astfel,previn dezvoltarea de afecţiuni asociate cu carenţele în acest mineral,precum anemia. Ba mai mult,există studii care au arătat că un consum regulat de fructe bogate în vitamina C ajută la dezvoltarea rezistenţei corpului împotriva cancerului pulmonar sau al cavităţii bucale.

Află de AICI ce beneficii pentru sănătate mai au prunele.

Mai multe