Redescoperă beneficiile gătitului în oala sub presiune Delimano (P)

6 noiembrie 2013   Psihologie

Noi am testat această oală de la Delimano pregătind o supă delicioasă de năut, pe care o recomandăm pentru zilele ploioase de toamnă. Spre deosebire de oala clasică din bucătărie, cea sub presiune prezintă trei avantaje principale.

 1. Mâncarea se prepară mult mai repede (până la 70% mai rapid faţă de gătitul tradiţional). 2. Economisiţi multă energie (gaz)-între 30% şi 60%. 3.Timpul de fierbere fiind mult mai redus,se păstrează mai multe vitamine,nutrienţi şi minerale.

 

 Iată şi reţeta testată:supă de năut cu roşii şi spanac

 Ingrediente  

 500g piept de pui  

 2 cepe  

 3 linguriţe de miere  

 2 căţei de usturoi  

 800g roşii din conservă,descojite şi tocate  

 200ml vin alb sec  

 1,2 litri apa  

 2 linguriţe paprika iute,cremă sau pudră

 500g năut,lăsat 24 de ore în apă

 2 mâini de frunze de spanac  

 oregano proaspăt  

 sare şi piper măcinat  

 ulei de măsline

 1. Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe de 2x2 cm. Feliaţi ceapă fîn.  

 2. Încălziţi 2 linguri de ulei de măsline într-un vas sub presiune Delimano Tempo Presto şi căliţi ceapa uşor.  

 3. Adăugaţi puiul şi prăjiţi-l până se pătrunde,apoi turnaţi deasupra mierea şi mai lăsaţi la prăjit încă un minut.  

 4. Pasaţi roşiile cu un mixer manual.  

 5. Adăugaţi peste pui piureul de roşii,apa şi vinul,asezonaţi cu sare,piper măcinat şi paprika iute,apoi turnaţi şi năutul înmuiat în apa şi acoperiţi cu capacul cu închidere etanşă.  

 6. Lăsaţi supă să fiarbă 30 minute la nivelul 1,după aceea deschideţi supapa de aburi şi luaţi capacul.  

 7. Adăugaţi frunzele de spanac şi serviţi fierbinte.  

. Supa spaniolă cu roşii şi năut servită cu pâine este o masă consistenţă. O puteţi aroma cu usturoi,chimion şi paprika.

Mai multe