Redu carenţa de fier cu aceste alimente!

19 septembrie 2014   Psihologie

Specialiştii spun că milioane de femei din întreaga lume suferă de un deficit de fier, cunoscut şi sub numele de anemie. Această insuficienţă nutritivă provoacă oboseală, letargie şi scade performanţa la locul de muncă.

Include aceste alimente bogate în fier în dieta ta pentru a scăpa de această problemă.

Orezul brun

Diferenţa dintre orezul brun şi cel alb nu se referă doar la culoare. Orezul brun conţine mangan,seleniu,fosfor,cupru,magneziu şi vitamina B3. Măcinarea completă care transformă orezul brun în cel alb distruge 67% din vitamina B3,80% din vitamina B1,90% din vitamina B6,50% din mangan,60% din fier,şi toate fibrele dietetice şi acizi graşi esenţiali. Bogat în fibre,orezul brun ajută la eliminarea toxinelor din organism,în timp ce fierul care se găseşte în acesta,luptă  împotriva anemiei.

Fulgii de ovăz

Deficitul de fier poate fi redus prin adaugarea în dietă a fulgilor de ovăz. Bogaţi în vitamine şi minerale,aceştia au un puternic efect tonic,de aceea este important să-i consumi,la micul dejun,  în perioadele de suprasolicitate fizică sau intelectuală,dar şi în lupta impotriva anemiei.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru a preveni deficienţa de fier la copii!

Carnea de porc,sursă de fier şi zinc

Cartofii

Chiar dacă sunt bogaţi în calorii,dar conţin foarte mult fier,de aceea introdu-i în dieta ta,pentru a reduce deficitul de fier.

Broccoli

La prima vedere nu pare a fi o alegere apetisantă,dar este un aliment indicat celor care suferă de deficit de fier,deoarece este bogat în fier şi proteine. Cuprul,care se găseşte în broccoli,este un alt mineral esenţial în producerea de celule roşii din sânge,împreună cu fierul.

Căpşunile

Datorită faptului că sunt bogate în fier şi vitamina C ajută,căpşunile ajută organismul să absoarbă mai mult fier.

Spanacul

Este un aliment care ajută la prevenirea anemiei. Bogat în calciu,vitaminele A,B9,E şi C,fier,fibre si beta-caroten,acesta ajută la îmbunătăţirea sănătăţii generale a organismului. Specialiştii spun că o jumătate de cană de spanac fiert conţine 3,2 mg de fier,aceasta reprezentând aproximativ 20 % din necesarul de fier pentru corpul unei femei.

Mai multe