Reduci consumul de sare, reduci riscul de cancer la stomac

4 septembrie 2012   Psihologie

Pe parcursul unei zile putem consuma cu uşurinţă o cantitate mare de sare fără să ne dăm seama, întrucât majoritatea alimentelor o conţin, unele chiar în cantităţi mari. Însă, studiile arată, că un consum ridicat de sare creşte riscul de cancer la stomac.

Oamenii de ştiinţă susţin că cel puţin unul din şapte cazuri de cancer la stomac poate fi evitat doar prin reducerea cantităţii de sare consumată. În general,cancerul la stomac este depistat destul de târziu şi doar 15% dintre pacienţi mai trăiesc încă 5 ani de la aflarea diagnosticului.

De asemenea,specialiştii atrag atenţia că un consum ridicat de sare creşte riscul afecţiunilor cardiovasculare,întrucât duce la mărirea  presiunii arteriale.

Pentru a evita consumul excesiv de sare,specialiştii ne sfătuiesc să citim cu atenţie etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi să le evităm pe cele care conţin foarte multă sare.

Pentru a vedea dacă,într-adevăr,un produs conţine sare în exces,uită-te şi la valorile celorlalte ingrediente pe care le conţine.  Dacă diferenţele nu sunt mari înseamnă că produsul poate fi consumat fără nicio problemă.

Mai multe