Reţeta celei mai sănătoase supe!

17 iunie 2016   Psihologie

Există atât de multe reţete de supe încât tu trebuie să alegi să le prepari pe cele care îţi plac ţie şi familiei. Este cea mai uşoară mâncare pe care o putem găti şi este potrivită pentru vară deoarece ne menţine hidratate.

În plus,supa este foarte nutritivă şi face bine organismului,de aceea,atunci când suntem bolnave trebuie să mâncăm supă.

Totodată,a devenit o tradiţie. Generaţie după generaţie a mâncat supă,ajungând să fie una dintre cele mai consumate feluri de mâncare din întreaga lume. Ştiai că,prima referire la acest fel de mâncare datează din epoca paleolitică? Au fost găsite gravuri în peşterile franceze Les Eyzies de Tayac care reprezentau un grup de oameni care găteau supă.Dar fără a merge atât de departe în timp,fără îndoială că supa îţi aminteşte de copilărie,când bunica,mătuşa sau mama gătea pentru întreaga familie.Acest fel de mâncare este perfect pentru toată lumea. Copii,adulţi şi oameni în vârstă,oricine poate mânca un bol de supă cu legume bogate. Este un fel de mâncare reconfortant,de aceea,supa este adesea prima servită la masă. Ai putea chiar spune că o supă bună aduce părinţii,copiii şi fraţii împreună. În plus,supa este nutritivă deoarece este bogată în vitamine şi proteine. În special,supa de legume este cea mai bună,dar la fel este şi cea de pui şi cu tăiţei preparaţi în casă. Este hidratantă şi conţine minerale care ajută corpul să se menţină hidratat. Şi bineînţeles,ceea ce ne interesează pe noi,este scăzută în calorii deoarece este preparată din apă şi legume.

Reţeta supei perfecte: Ingrediente

-ceapă

-ardei gras roşu sau verde

-ţelină

-praz

-usturoi

-pătrunjel

Poţi adăuga orice îţi place:

-roşie

-cartof

-spanac

-fenel

-zucchini

Nu uita de condimente:

-sare

-cimbru

-oregano

-frunză de dafin

-ulei de măsline

Opţional,poţi adauga şi:

-orez

-paste

-carne de pui

-peşte

-ciuperci

  

Există mai multe feluri de supă: Julienne

Numele acestei reţete derivă din modul în care se taie legumele. Este un fel de mâncare plin de culoare care oferă vitamine,fibre şi calciu organismului. Găteşte legumele în ulei de măsline până se înmoaie,adaugi apă şi laşi să fiarbă. Poţi adăuga în ea orez sau paste.

  Cremă    

O supa-cremă trece printr-un proces simplu,înainte de a fi adăugate toate ingredientele în oală. În primul rând legumele sunt prelucrate într-un blender. Poţi adăuga şi un pic de lapte. De exemplu,unii oameni adaugă griş. După ce ai obţinut pasta,o pui într-o oală,la fiert la foc mic şi acoperită cu capac.

Credit foto:www.steptohealth.com    

Mai multe