Reţeta zilei - Gazpacho de castraveţi

3 august 2011   Psihologie

Uşor de preparat, reţetele care nu necesită coacere, fierbere sau prăjire sunt gata în mai puţin de o oră. Astăzi, îţi prezentăm un gazpacho, adică o supă spaniolă de legume mixate. Merită s-o încerci!

Pregătire:20 minuteDificultate:micăCe ai nevoie:500 g castraveţi proaspeţi

1 ardei gras verde

1 ceapă verde

2-3 căţei de usturoi

2 linguri ulei de măsline

1 lingură măsline verzi tocate mărunt

2 linguri brânză de oi rasă

1 cană de iaurt gros

sare

piper

1 cană gheaţă pisată

frunze de mentă

Cum se prepară

1.Se curăţă castraveţii de coajă,se păstrează unul întreg,iar ceilalţi se toacă mărunt cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se curăţă ardeiul de seminţe şi cotor,iar pulpa se toacă cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se taie rondele fine.

2.Se amestecă toate ingredientele cu 2 linguri de ulei,se adaugă măslinele tocate mărunt,brânza rasă,iaurtul gros şi se mixează câteva secunde cu un blender. Se adaugă apă rece până la consistenţa dorită. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

3.La sfârşit,se adaugă gheaţa pisată cu blenderul,se repartizează în cupe,castronele sau pahare groase şi se serveşte imediat,decorate cu câte o felie lungă de castravete şi frunze de mentă. Este un remediu excelent pentru zilele caniculare.

Cumpără revista Click!pentru femei şi ai CADOU8 pagini cu reţete! Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate!  A apărut nr 30 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.

Mai multe