Reţete delicioase pe bază de iaurt
Iaurtul nu este doar bun la micul dejun sau de consumat ca gustare. În special cel grecesc, care conţine proteine, probiotice, calciu, poate fi amestecat cu ingrediente sănătoase, pentru a da preparate care pot fi servite la masă în locul felurilor tradiţionale.
Iaurt cu seminţe şi crudităţi
Amestecă un borcănel de iaurt grecesc cu seminţe de susan uşor prăjite sau crude (un sfert de lingură),seminţe de mac (un sfert de lingură),o lingură de ceapă verde tăiată mărunt. Presară sare grunjoasă,după gust,praf de usturoi,seminţe de chimen. Serveşte totul cu crudităţi(ridichi,ardei graşi sau castreveţi feliaţi,dovlecel ras) şi cu pâine libaneză.
Iaurt cu năut picant
Amestecă o cană de năut fiert cu pastă chili picantă sau cu pastă picantă harissa (după gust). Amestecă un borcănel de iaurt cu 2 cepe verzi tăiate mărunt,zeamă de lămâie. Adaugă peste năutul picant. Seveşte cu pâine libaneză.
Iaurt cu ardei copt
Combină iaurtul cu o jumătate de lingură de ulei de măsline extravirgin şi cu oregano uscat. Amestecă împrenă o jumătate de cană ardei graşi copţi,tăiaţi mărunt,cu o jumătate de lingură de ulei de măsline extravirgin,sare,oregano. Adaugă amestecul peste iaurt.
Iaurt cu ghimbir şi portocale
Amestecă bine o lingură de zeamă proaspătă de portocale cu o jumătate de lingură de ulei de măsline,un sfert de lingură de rădăcină de ghimbir proaspătă,mărunţită şi cu puţină coajă rasă de portocală. Adaugă o cană cu morcovi raşi şi amestecă. Pune în farfurie iaurt,adaugă deasupra amestecul de mai sus şi presară alune de pădure sfărâmate. Obţii un preparat aromat,uşorşi hrănitor!
Iaurt cu spanac,fasole şi cârnat picant
Pune într-un bol spanac fiert şi o jumătate de cană de fasole boabe,fierte. Amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline şi cu zeamă de lămâie,adaugă după gust sare şi piper. Adaugă peste iaurt amestecul de mai sus,eventual presară cârnat picant mărunţit.