Reţii apă în organism? Aşa poţi scăpa de excesul de lichide!

20 mai 2015   Psihologie

Ai tendinţa de a acumula lichide? Deşi cauzele pot fi dintre cele mai diverse - dietă, probleme circulatorii, dezechilibre hormonale – iată câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de această problemă.

Nu sări peste micul dejun

Dacă obişnuieşti să bei lapte,optează pentru varianta sa degresată sau semi-degresată,sau alege variante de origine vegetală:lapte de migdale,soia,ovăz,iaurt de soia. Combină sortimentul lactac ales de tine cu cereale integrale şi fructe,în special cele cu efect drenant:ananas,pepene verde,pepene galben.

 

Mai puţină sare şi mai mult potasiu 

Potasiul menţine echilibrul lichidelor în organism şi contracarează reţinerea sării,aşa că ar trebui să creşti aportul acestuia aportul. Din ce alimente poţi obţine mai mult potasiu? Banane,sfeclă,cartofi,avocado,spanac...

Apa este aliatul tău de bază  

Bea cel puţin 1,5-2 litri de apă în fiecare zi. Este bine să ai mereu aproape o sticlă cu apă din care să bei,chiar înainte de a simţi sete. Poţi suplimenta aportul de lichide zilnic şi cu ajutorul supelor,ciorbelor,ceaiurilor şi sucurilor făcute în casă.

Este important să reţii că o cantitate adecvată de apă,pe zi,este foarte importantă,deoarece,în lipsa ei,organismul intră în "faza de a face rezerve" şis astfel,apa tinde să se acumuleze în ţesuturi.

Consumă alimente ce sporesc drenajul

Creşterea consumului de alimente drenante şi cu efect de purificare,cum ar fi ţelina,sparanghelul,castravetele,dovlecelul sau anghinarea,îmbunătăţesc funcţia hepatică,pilonul metabolic al corpului nostru.

Cinează uşor

Ai grijă ca mesele tale de seară să nu fie încărcate,cel puţin 4 seri pe săptămână. Te poţi baza pe o supă de ţelină sau praz,salată de castraveţi şi brânză,sau chiar şi o salată de fructe,din care să nu lipsească kiwi şi prune,pentru că pot fi aliaţi de nădejde,ce garantează senzaţia de saţietate şi garantează un tranzit intestinal bun.

Consumă alimente proaspete şi evită semipreparatele

Încearcă să creşti aportul alimentelor proaspete,care sunt în mod natural bogate in potasiu,şi limitează,ba chiar exclude complet din alimentaţia ta alimentele semi-gătite,de obicei bogate în sodiu. Evită să consumi prea des produse afumate şi sărate:măsline,brânzeturi,ton uscat,şuncă,cârnaţi,somon afumat.

Mai multe