Rodia are mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde!

6 iunie 2013   Psihologie

Consumată fie în stare naturală, fie sub formă de suc sau ca ingredient rafinat în salate şi deserturi, rodia este un adevărat cocteil de compuşi cu rol antioxidant, pe care îi oferă în cantităţi mai mari decât ceaiul verde!

Are un gust unic,o culoare extreme de plăcută şi e sursă bogată de antioxidanţi:polifenoli (de tipul taninilor) şi antociani. Cecetările arată că,la acest capitol, rodia „bate” chiar şi ceaiul verde şi sucul de afine!

Sucul de rodie are o serie de efecte benefice asupra sănătăţii:

-îmbunătăţeşte fluxul sanguin cardiac la suferinzii de ischemie coronariană. Rezultatul unor studii recente sugerează acest lucru,laolaltă cu faptul că acelaşi suc poate fi folosit în scop profilactic,la persoanele care prezintă risc de afecţiuni cardiovasculare.

-împiedică formarea depunerilor de colesterol pe vasele sanguine,ba mai mult decât atât:pot „dizolva”,într-o oarecare măsură,depunerile deja formate.

-încetineşte dezvoltarea cancerului de prostată,datorită antioxicanţilor,  care pot „repara” ADN-ul celulelor bolnave. Desigur,doar consumul de suc nu e suficient pentru a stopa cancerul,dar ingredientul poate fi inclus în dietele bolnavilor.

Citeşte şi:

Rodiile,secretul unui ten mereu tânăr

Soluţii naturale pentru creşterea libidoului

Mai multe