Rolul fructelor exotice: Cum trebuie consumate

30 octombrie 2015   Psihologie

Este posibil ca simfonia de fructe exotice pe care o găseşti în orice supermarket să îţi facă cu ochiul, mai ales că poţi fi tentată să crezi că ele sunt şi mult mai benefice pentru organism, faţă de banalul măr, de exemplu. Totuşi, se poate să te înşeli.

Fructe exotice versus produse locale

Sunt atâtea fructe exotice în magazine,de la kaki,fruct de cactus,fructul pasiunii,papaya,până la celebrele citrice,mango sau avocado-încât poţi fi uşor tentată să crezi că ele sunt reţeta cea mai bună pentru sănătatea ta. Iar convingerea se întăreşte atunci când vezi cât de promovate sunt beneficiile consumului unor astfel de produse.

Dar,deşi greu de crezut,rolul lor nu este atât de important precum crezi. E drept că nu există niciun rău în a mânca aceste produse,dar ar trebui să consumi şi fructe locale,cu un entuziasm la fel de mare. Corpul tău are nevoie de vitamine,minerale şi antioxidanţi,care se găsesc în cantităţi mai mari în mere,pere,struguri sau prune şi vei afla în continuare de ce.

Când este bine să apelezi la gusturile dulci-acrişoare exotice?

Natura ne oferă alimentele necesare pentru a consolida imunitatea noastră,în funcţie de diverşi factori-de condiţiile climatice,nutrienţii necesari pentru a lupta împotriva viruşilor şi a bacteriilor din mediu şi de nevoile fiecărei rase sau culturi. De aceea,corpurile noastre s-ar putea să nu beneficieze în totalitate de antioxidanţiişi vitaminele pe care le conţin fructele exotice. Totuşi,dacă ai posibilitate şi îţi plac la gust,le poţi mânca în continuare. 

"Dacă vom ajunge să consumăm constant aceste produse, timp de zeci de ani, a treia generaţie a familiei noastre va fi cea care va putea să se bucure de beneficiile acestor fructe şi legume exotice. Asta este sigur. Aceasta se datorează faptului că de atunci organismele noastre vor învăţa să reacţioneze şi să asimileze complet antioxidanţii care provin din aceste produse exotice",spune dr. Mody,nutriţionist.

Consumă fructele exotice în combinaţie cu cele locale

Iar dacă îţi place să ai tot timpul pe masă fructe exotice,poţi combina o porţie din ele cu două porţii de fructe locale pentrua crea un echilibru mai bun al aportului de nutrienţi.

Nu face din fructele exotice singura ta sursa de vitamine şi minerale,aceeaşi regulă se aplică şi în cazul legumelor.

Mai multe