«S-a făcut cald. De ce răcesc?»

26 aprilie 2012   Psihologie

Aşteptată cu bucurie, primăvara poate fi însă presărată cu mici răceli nedorite. Te întrebi dacă le tratezi la fel ca pe cele din sezonul rece? Iată răspunsul.

Tot mai multe persoane răcesc primăvara din cauza imunităţii scăzute.

Alimentaţia defectuoasă din timpul iernii şi tendinţa de a sta cât mai mult în casă sunt factorii care duc la slăbirea organismului.

Cum vremea frumoasă te îmbie la tot felul de distracţii,ai ocazia să întâlneşti cel puţin 200 de tipuri diferite de virusuri.

Răceala este o infecţie a căi­lor respiratorii şi se manifestă prin strănut,dureri în gât,dureri de cap,febră,secreţii nazale,tuse etc.

Cei mai predispuşi să se îmbolnăvească sunt copiii care frecventează colectivităţi precum grădiniţa,creşa,şcoala,adulţii care lucrează în medii toxice şi bătrânii cu boli cronice.Din nou fără antibiotice?

Eşti bolnavă şi-ţi vine să dai iama la trusa cu medicamente?

Ei bine,antibioticele nu sunt eficiente într-o răceală banală deoarece acţiunea lor este eficientă contra bacteriilor.

În lupta cu virusurile,nu pot face faţă. În caz de răceală,se prescriu medicamente antivirale.

Pentru ameliorarea simptomelor,poţi încerca Nurofen răceală şi gripă.

Hidratarea luptă contra infecţiei

Un prim pas în combaterea răcelii este hidratarea,pentru că febra duce la deshidratarea organismului.

Supa de pui şi ceaiurile te ajută şi ele. Somnul contribuie la refacerea organismului,iar vitamina C din fructe şi legume întăreşte sistemul imunitar.

Dintre minerale,zincul şi fierul au cel mai puternic efect imunostimulator.

Ele sunt esenţiale în producerea globulelor roşii. Alături de toate acestea,şi alimentele combat efectele răcelii.

Este vorba de legume proaspete şi fructe,cereale,peşte,lactate,ulei de măsline,ceapă şi usturoi,citrice şi carne albă.

Mai multe