Sănătate şi frumuseţe într-o singură legumă: castravetele
Pentru că tot este vedeta acestei perioade, ar fi păcat să nu profităm de beneficiile pe care această simplă legumă le poate aduce organismului nostru. Iată câteva dintre proprietăţile terapeutice ale castravetelui.
Castravetele este alcătuit în proporţie de 96,5% din apă şi conţine o cantitate impresionantă de potasiu,fier,siliciu asimilabil,magneziu,fosfor,vitaminele A,C şi complexul B. Sucul de castravete este un adevărat medicament,cu efecte diuretice şi depurative excepţionale. Totodată,are efect de calmant gastric,este hidratant şi răcoritor. Se obţine foarte simplu cu ajutorul storcătorului şi se administrează imediat după preparare,câte 500-1.000 ml pe zi. O cură de o lună,în care consumaţi zilnic 500 g de castraveţi,cu tot cu coajă,poate preveni,totodată,diabetul şi puteţi chiar şi să trataţi unele forme uşoare ale acestei boli.Aliat împotriva cancerului şi tensiunii arterialeExistă o serie de antioxidanţi în castravete,precum cucurbitacina şi acidul cafeic,care pot reduce riscul de cancer şi chiar de a împiedica răspândirea tumorii. De asemenea,datorită cantităţii considerabile de magneziu,potasiu şi fibre alimentare,consumul acestei legume reglează tensiunea arterială şi previne bolile cardiovasculare.
Află de AICI ce afecţiuni poţi ameliora cu castravetele!